Tisane- Infuzii de plante medicinale

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi pe 6 Feb 2013, 00:08

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

România are tradiție îndelungată  în consumul de infuzii de plante medicinale, acestea fiind folosite mai ales în scop terapeutic. Câți dintre noi nu am fost tratați cu infuzii de mușețel, mentă sau urzică pentru diverse afecțiuni?

Primele atestări istorice ale folosirii plantelor în acest mod provin din Evul Mediu când călugării studiau efectele plantelor mediciale asupra organismului. Aceștia cultivau plantele și făceau experimente, însă procesul era destul de ermetizat.

Astăzi, într-o eră care încă mai caută elixirul vieții veșnice, plantele mediciale redevin foarte populare, iar tinerii le descoperă cu plăcere.

Acest fapt nu este o surpriză din moment ce infuziile de plante medicinale au un gust bun, un conținut scăzut de calorii și reprezintă o alternativă sănătoasă la băuturile cu un conținut ridicat de zaharuri cu care este inundată piața modernă.

Cele mai multe dintre plantele folosite pentru infuziile de acest tip sunt crescute controlat, printr-un proces atent monitorizat. Însă nu toate plantele pot fi crescute în ferme, iar pentru cele care cresc în sălbăticie se oferă atenție sporită atât pentru identificarea corectă a plantei, precum și recoltarea sustenabilă a acesteia, în armonie cu legile internaționale, bunul simț și natura.

Pentru îmbunătățirea valorii nutriționale, dar și a gustului au fost create amestecurile de plante medicinale care îmbină cu succes menta cu lavanda sau cardamomul pentru o experință cât mai diversificată.

În general, pentru plantele medicinale nu este recomandat decoctul pentru că substanțele active sunt ușor dizolvabile, iar conținutul de celuloză este scăzut.

Tocmai de aceea, plantele medicinale se infuzează la 100 de grade pentru cel mult 10 minute în vase din ceramică.

Vă mulțumesc pentru atenția și minutele acordate și vă răsplătesc cu o infuzie de lavandă pentru un somn liniștit!

 

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (4)

06.02.2013, 07:41

Foarte clar si frumos formulat

06.02.2013, 07:57

Eu tocmai servesc o infuzie de flori de soc, ce au fost culese cu mânuțele mele!

06.02.2013, 12:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs