Tipsuri pentru conserve

Postat de susu in Cu de toate pe 23 Oct 2013, 17:36

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

Tipsuri pentru conserve:

-eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie

-secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele

-le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra

-pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer

-le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi

-conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme

-capacele uzate se inlocuiesc

-cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul

- o parte din zahar chiar si un sfert din el se foloseste spre finalul fierberii gemului, astfel se leaga nemaipomenit de bine

 

Comentarii (1)

27.10.2013, 20:37

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]