Am primit pe email un articol foarte fain,si m-am gandit sa il impartasesc cu voi,poate va sunt de ajutor anumite lucruri.Sunt foarte interesante pentru cei care fac mai multe culori,eu le prefer rosii
Se recomanda folosirea urmatoarelor culori pe ouale cu coaja alba,se coloreaza usor si nu se pateaza.
- Pentru un portocaliu intens,se fierb 2 linguri de paprika in 2 cani de apa pentru 5 minute.Se toarna lichidul intr-un bol adanc si se adauga 1 lingura de otet.Se pot introduce imediat in el ouale pentru vopsit.
- Pentru un galben luminos(ca soarele de primavara),se pun 2 linguri de curcuma cu 2 cani de apa,se fierb 5 minute,dupa care se muta lichidul intr-un bol si se adauga 1 lingura de otet.
- Pentru un albastru deosebit se pot folosi afine inghetate.Se pun 3 cani de afine congelate cu 2 cani de apa la fiert.Dupa ce s-au fiert 5 minute,se strecoara afinele,scurgand lichidul intr-un bol,se adauga 1 lingurita de zeama de lamaie.Pentru roz se urmeaza aceiasi procedura doar ca se foloseste zmeura.
- Pentru culoare rosie se foloseste sfecla rosie sau coaja de ceapa rosie.
Sursa era de la o revista,care imi cam scapa numele acuma:))
Poza este de pe google