1. Îndepărtarea mirosului de pe mâini, după ce ai gătit. Atât zațul de cafea, cât și pliculețele de ceai sunt deodorizante excelente și pot face minuni pentru mâinile tale, mai ales după ce ai tăiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapă sau pește. După ce ți-ai pregătit mâncarea, pur și simplu freacă-ți bine mâinile cu acele pliculețe de ceai, înainte să te speli cu apă caldă și săpun. Folosește și zațul de cafea exact în același mod pentru a îndepărta mirosul alimentelor și pentru a oferi mâinilor o senzație netedă, moale și revigorantă.
2. Pentru a da strălucire parchetului și mobilei. Cauți o modalitate naturală prin care să îți păstrezi podeaua și mobila strălucitoare și curată? Nu trebuie să cauți prea mult, deoarece te poate ajuta ceașca ta de ceai! Datorită taninului din compoziția sa, ceaiul preparat de două ori este perfect pentru a da o strălucire suplimentară decorului de lemn. Și ca un bonus, scapi și de mirosul neplăcut făcut produsele de curățenie obținând rezultate uimitoare.
Pentru un finisaj strălucitor, fierbe între cinci și zece pliculețe de ceai folosite în 4 litri de apă. Folosește ceaiul pentru a-ți spăla podelele sau aplică-l pe mobilierul de lemn cu o cârpă uscată și curată.
3. Ține insectele dăunătoare la distanță de grădina ta! Ai observat în grădină furnici, melci și alte insecte dăunătoare plantelor? Presară zațul de cafea în zonele cu probleme pentru a ține la distanță paraziții. Zațul de cafea poate ține la distanță și pisica care îți folosește grădina drept toaletă sau care se joacă cu plantele din interior. Adaugă câteva lingurițe de zaț de cafea în ghiveciul plantei, iar pisica nu se va mai apropia de flori.
4. Degresează oalele și tigăile într-o clipă! Dacă vrei să scapi imediat de grăsimea de pe oale și tigăi fără prea mult efort, atunci spală vesela murdară cu zațul de cafea, frecându-le cu ajutorul unui burete de sârmă. Frecarea suplimentară te va ajuta să îndepărtezi mizeriile lipite fără a folosi produse chimice de curățenie. Pentru o curățare și mai ușoară, înmoaie vasele murdare de grăsime în apă călduță cu unul sau două pliculețe de ceai folosite și lasă-le așa peste noapte. Taninul din ceai va îndepărta grăsimea și reziduurile alimentare, astfel încât, a doua zi dimineață trebuie doar să le clătești cu atenție.
5. Hrănește plantele din interior într-un mod natural! Atât zațul de la cafea, cât și pliculețele de ceai au o mulțime de nutrienți care pot ajuta plantele să se dezvolte. Datorită conținutului acid, zațul de cafea este un îngrășământ perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi roșiile, morcovii, trandafirii, rododendronii și azaleele. Ceaiul este mai puțin acid, în special atunci când este combinat cu apă. Așadar, pentru a hrăni plantele din interior care preferă un sol mai puțin acid, toarnă conținutul unui pliculeț de ceai într-o stropitoare, înainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrăni plantele fără a adăuga prea multă aciditate în sol.
6. Îmbunătățește rezultatele următoarei pedichiuri! Conținutul antibacterian al pliculețelor de ceai ajută la o curățare blândă, îndepărtând și mirosurile neplăcute ale degetelor. Plicurile folosite de ceai revigorează pielea, făcând aceste "reziduuri" ajutoare perfecte pentru următoarea ta ședință de pedichiură. Înainte de pedichiură, înmoaie unul sau două pliculețe de ceai în apă fierbinte timp de zece minute. Apoi înmoaie picioarele în apă pentru a-ți calma și catifela pielea, și pentru a îndepărta în același timp și orice miros. Antioxidanții din ceaiul verde sunt în special benefici pentru piele, așa că optează pentru plicurile de ceai verde.
7. Scoate mirosul neplăcut din frigider! Nu mai cumpăra bicarbonat de sodiu pentru a deodoriza frigiderul și folosește în schimb un recipient plin cu zaț de cafea. Pentru rezultate și mai bune, lasă zațul să se usuce peste noapte pe o hârtie de copt. Apoi se lasă într-o ceașcă sau într-un recipient deschis de depozitare a alimentelor pentru a îndepărta într-un mod cat mai eficient mirosurilor neplăcute din frigider.
8. Prepară rapid un colorant din cafea! Deja știi că o picătură de cafea poate păta hainele deschise la culoare. Dar te-ai gândit vreodată să folosești ceașca ta de cafea pentru a realiza un colorant făcut în casă? Pentru a realiza un colorant simplu, natural și rapid, înmoaie zațul de cafea în apă fierbinte timp de zece minute sau așteaptă până când apa devine de o culoare maro deschis. Apoi îndepărtează zațul cu ajutorul unui
filtru. Folosește colorantul obținut atunci când vrei să dai o nuanță maronie anumitor haine sau folosește-l pentru colorarea hârtiei și chiar a ouălor de Paște.
9. Lasă pielea să se bucure de ceva special! Atât cafeaua, cât și ceaiul, au numeroase proprietăți benefice care calmează pielea iritată și luminează tenul mat și obosit, specific perioadei de iarnă. Pentru un efect instant, combină zațul de cafea cu miere de albine sau cu avocado pisat, iar apoi, aplică crema obținută pe față, cu ajutorul unor mișcări circulare lente. Zațul va acționa ca un exfoliant blând, îndepărtând celulele de piele moarte, în timp ce cafeina energizează pielea obosită. Iar în cazul unor ochi obosiți și cu cearcăne, răcește la frigider două pliculețe de ceai folosite și așează-le peste ochi, relaxându-te timp de zece minute. Îndepărtează pliculețele de ceai și vei observa că ochii tăi sunt mai luminoși și mai întineriți, fără a folosi produse de înfrumusețare pline de substanțe chimice.
10. Dă strălucire pantofilor tăi! Am mai auzit de folosirea resturilor de citrice și chiar a cojilor de banane pentru a da strălucire pantofilor. Însă, ce poți face cu pliculețele de ceai și cu zațul de la cafeaua de dimineață? Curăță pantofii închiși la culoare cu ajutorul unui pliculeț umed de ceai,
prin mișcări circulare pe toată suprafața pantofului.
Sper să vă ajute aceste sfaturi ;)