PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 4 - Savarină din caietul bunicii

Postat de CosminDragomir in Concurs pe 1 Aug 2018, 17:33

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu.

SAVARINĂ

Cantități: 6 ouă, 50 gr rom, 6 lg pesmet, 350 gr zahăr, 200 gr frișcă și ½ baton vanilie

Procedeul: Luăm ouăle, le separăm de gălbenuș și albuș. Batem albușul bine până se face o spumă și o dăm la rece.

Batem și gălbenușurile bine cu zahăr. Câte gălbenușuri, atâtea linguri de zahăr. Aici punem 6 linguri de zahăr. Batem bine gălbenușul cu zahăr până se topește și se face ca o cremă. Amestecăm apoi cu albușul și adăugăm 6 linguri de pesmet. Mestecam bine această compoziție.

Forma o tapetăm bine cu grăsime, apoi cu pesmet. Punem compoziția aici și o dăm la cuptor. Focul să fie iute.

În timpul acesta, punem restul de 350 gr zahăr în apă și facem siropul, unde ferbe și ½ baton vanilie.

Când s’a fert și s’a copt bine savarină, punem romul în sirop. Punem pe o farfurie savarina și turnăm siropul peste ea și o lăsăm să se răcească. Se orneaza cu frisca.

---

Vă invit AICI să aflați ce premiu a pregătit Bucătăraș pentru provocarea săptămânii și să aflați toate detaliile concursului.

Succes la pus istoria gastronomiei pe pâine, bucătărașilor!

Comentarii (5)

01.08.2018, 21:18

o daaaaaaaa, savarine!!

03.08.2018, 08:48

Ador savarinele!

07.08.2018, 10:42

Felicitari tuturor! Minunate savarine!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]