Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu.
SAVARINĂ
Cantități: 6 ouă, 50 gr rom, 6 lg pesmet, 350 gr zahăr, 200 gr frișcă și ½ baton vanilie
Procedeul: Luăm ouăle, le separăm de gălbenuș și albuș. Batem albușul bine până se face o spumă și o dăm la rece.
Batem și gălbenușurile bine cu zahăr. Câte gălbenușuri, atâtea linguri de zahăr. Aici punem 6 linguri de zahăr. Batem bine gălbenușul cu zahăr până se topește și se face ca o cremă. Amestecăm apoi cu albușul și adăugăm 6 linguri de pesmet. Mestecam bine această compoziție.
Forma o tapetăm bine cu grăsime, apoi cu pesmet. Punem compoziția aici și o dăm la cuptor. Focul să fie iute.
În timpul acesta, punem restul de 350 gr zahăr în apă și facem siropul, unde ferbe și ½ baton vanilie.
Când s’a fert și s’a copt bine savarină, punem romul în sirop. Punem pe o farfurie savarina și turnăm siropul peste ea și o lăsăm să se răcească. Se orneaza cu frisca.
---
Vă invit AICI să aflați ce premiu a pregătit Bucătăraș pentru provocarea săptămânii și să aflați toate detaliile concursului.
Succes la pus istoria gastronomiei pe pâine, bucătărașilor!