Premium... a fi sau a nu fi...

Postat de Miha in Cu de toate pe 28 Ian 2014, 19:02

Articol pe placul a 28 bucatarasi
comenteaza

Dragii mei,

Iata ca veni momentul ca azi sa se aduca niste lamuriri... Se pare ca de ceva vreme s-au adunat pe aici ceva frustari si suparari legate de sectiunea Premium si Garantat. Stim ca toata lumea vrea sigla aceea, ca o recunoastere a muncii voastre aici in site, pentru ca arata bine acolo la reteta sau din cine stie ce alte motive... Fiecare si le stie pe ale lui. Problema e ca aceasta sectiune Premium este o sectiune in care, asa cum spune si numele, vrem sa adunam cele mai bune retete din site, pornind de la modul de redactare al retetei si pana la pozele atasate. Ei bine, aceste poze, pentru ca de aici pornesc de cele mai multe ori problemele, trebuie sa fie bune. De la bune inspre foarte bune. Da, uneori s-au mai facut si concesii, pentru ca suntem constienti ca nu toata lumea poate face poze profi, dar cred ca si voi ar trebui sa faceti un efort si sa "munciti" un pic mai mult la acest aspect. Si spun asta fara nici cea mai mica urma de aroganta sau fara sa afisez vreun aer de mare specialist. Asa cum am spus de fiecare data...in site exista niste reguli si aceste reguli trebuiesc respectate. De la cel mai mic pana la cel mai mare :P Asa este si in cazul acestui Premium... exista niste reguli si cred ca ati trecut prin acea pagina macar o data, nu-i asa? Ei, si daca ati facut asta ati vazut acolo cateva reguli mari si late dupa care se acorda acest bonus.

Aici: http://www.bucataras.ro/articole/nou-vom-bonusa-retetele-complete-cu-galbeni-si-evidentiere-ca-garantat-bucatarasro-42306.html

1. minimum 5 poze de calitate (din timpul prepararii + preparat final) 

- Numarul pozelor atasate la reteta este pur o optiune personala, pot fi 5 la fel de bine cum pot fi si 10-20. Daca sunt 2-3 poze din timpul prepararii si inca 2-3 finale e bun si suficient. Aceasta este o cerinta necesara dar nu suficienta pentru a primi sigla Garantat. Daca o reteta are mai mult de 5 poze nu inseamna ca automat va primi si bonusul.
- Aceste poze trebuie sa aiba in primul rand marimea necesara, apoi sa respecte cerintele unei poze bune: o buna luminozitate, o buna incadrare, sa fie clara, cu un bun balans de alb, fara zgomot de fond...
- In plus, e de preferat ca poza sa fie facuta la lumina naturala si nu cu blitz. Exista blitz pe poza? Atunci sansele pentru Premium sunt considerabil diminuate.

Nu de putine ori s-a intamplat ca noi moderatorii sa corectam pozele atasate, sa le dam un pic de claritate, un pic de lumina... tocmai pentru a va incuraja si pe voi sa o faceti. Poate nu avem intotdeauna timp sau dispozitia necesara de a corecta poze. Nu este ok sa postezi o poza exact asa cum ai scos-o din aparat, ea trebuie macar putin editata. Chiar si marii si celebrii fotografi fac asta, nu e o rusine sa editezi o poza.

Aici exista un articol publicat de Gabi in care vi se dau cateva ponturi pentru o poza reusita. L-ati citit? http://www.bucataras.ro/articole/mici-secrete-in-realizarea-unei-fotografii-culinare-26147.html

Cei care va credeti nedreptatiti, care credeti ca ati respectat aceste cerinte, dar subiectivismul moderatorului nu v-a dat castig de cauza, va invit sa postati acele poze pe foodgawker.com Daca acolo sunt acceptate inseamna ca Gusti a facut cea mai mare greseala cand ne-a desemnat moderatori in site :))

Este foarte adevarat ceea ce zicea Ela "fiecare vede cu alti ochi totul, ce tie iti pare nemaipomenit, pentru altii e nimic" Oameni suntem si e normal ca uneori sa fim subiectivi, sa gandim uneori prin prisma starii ce-o avem in ziua respectiva, dar cu mana pe inima va spun ca de cele mai multe ori suntem obiectivi. Unii dintre voi au indraznit ca sa zic asa sa scrie un mesaj privat in care sa ne intrebe... de ce n-am primit? ce-am gresit? Se pare ca au inteles si au incercat sa corecteze greselile si au facut progrese considerabile. Altii inca nu...

2. pozele sa nu aiba watermark - data de pe o poza, cea imprimata de aparatul foto se considera a fi tot un fel de watermark. Exista data pe poza, nu exista "garantat" Asta-i clar!

3. mod de preparare scris detaliat si clar - de cele mai multe ori se respecta aceasta cerinta, dar exista si retete scrise "tac-pac" ceea ce iarasi nu este ok.

Nu dorim ca acest articol sa creeze si mai multa polemica decat exista deja, vrem doar sa aducem niste lamuriri pentru cei ce n-au inteles "cum vine treaba asta" Toti ne sunteti dragi deopotriva si munca tuturor este apreciata. Daca o reteta primeste "garantat" si alta nu, nu inseamna ca desconsideram omul din spatele ei, ci doar ca una din retete este mai buna decat cealalta sau ca a respectat cerintele de mai sus.

Comentarii (62)

19.02.2014, 12:35

Tulai...ca m-am luminat si eu referitor la retetele Premium. Aveam si eu mereu curiozitatea care sunt conditiile si zilnic rasfoiesc retetele de acolo (doar sunt cele mai bune). Incep sa ma simt norocoasa ca mi-eu fost acceptate doua retete( le-am pus de curiozitate si ..sa incerc si eu...) PAi fetelor, eu nu ma consider o mare specialista in gatit, doar o mare pasionata de a gati. Si pe acest site ma simt tare bine alaturi de voi toti. DAca cuiva ii plac retetele mele, ma bucur , va dati seama. Eu intru merue pe acest site sa ma inspir de la voi, sa imi incarc bateriile cu voie buna si sa va iompartasesc voua experientele mele din bucatarie. In rest..apreciez talentul celorlalti si sper sa ma mai perfectionez. HAodeti sa nu pierdem esentialul acestui site...

La fel, ce-i drept uneori nu strica competitia, dar asta nu trebuie sa degenereze inc erturi si gelozii...Va pup. Miha, mersi de lamuriri. Articolul a avut rost...

19.02.2014, 12:37

vai imi cer scuze pentru cel mai amre defect al meu: scrisul in graba si cu greseli!!! promit sa incerc sa am mai mare grija !!!

24.06.2014, 13:46

Este prima oara cand citesc regulile, recunosc. Singurul regulament pe care l-am citit cred ca a fost cel cu "Galbeni", restul am prins din mers. Cine moderaza, cine e Bucataras (abia am aflat cine e si numele ..), am prins din comentariile fetelor.
Clar ca nu ne plac criticile, asa suntem noi oamenii, dar daca sunt constructive ar trebui sa tinem macar cont de ele. (vezi min 5 poze )
Am sa fac tot posibilul sa ajung pe locul 1 ...(mesaj Laurei ))) )
Probabil ca si majoritatea bucatarasilor, am o mare problema, lipsa timpului liber. Incerc sa ma impart intre pauze lungi de plimbari seara, citit o carte, (apropo, incercati cartea Femeia la 30 de ani –Balzac ), sau vazut un film frumos, sau etc , sau stat pe bucataras.ro si citit toate postarile + cele vechi(care recunosc, este imposibil la cate sunt...)- credeti-ma de cele mai multe ori optez pentru a citi postarile si retetele voastre.
In final, ca nu prea ma pricep eu la vorbe (vezi articole postate de mine ), mi-a transmis Laura la un moment dat:

"laura_n Ildiko, gata, te-ai virusat )) nu exista cale de vindecare ))) muaaah! "

La multe retete minunate, tuturor!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs