Perele sunt fructe delicioase, inrudite cu merele si gutuile. Mentionate ca fiind "dar al zeilor" perele sunt dulci, moi si suculente.
Desi sezonul lor incepe din luna august, vom gasi diferite soiuri chiar si in octombrie.
In general, au fundul mare si rotund si se ingusteaza spre varf. In functie de soi, coaja este galbena, verde, maro, rosu sau o combinaţie de doua sau mai multe din aceste culori.
Este foarte bogata in vitamina C, vitamina ce ajuta la protejarea celulelor din organism. Vitamina C stimuleaza celulele albe impotriva infectiilor, regenereaza si Vitamina E.
Perele sunt perisabile odata ce s-au copt, asa ca e indicat sa cumparati pere mai putin coapte, ce vor necesita cateva zile de maturare. Acestea sunt tari, cu coaja neteda si fara lovituri sau pete negre si se tin la temperatura camerei pentru a se coace.
Daca totusi ati cumparat pere deja coapte e bine sa fie pastrate la frigider, in pungi de plastic sau separate de alte alimente, caci au tendinta de a absorbi mirosurile.
- Perele se pot combina cu mustar, praz si nuci pentru o salata delicioasa.
- Taiate marunt, amestecate cu miere si diverse cereale vor fi un mic dejun delicios
- In combinatie cu branza de capra va fi un desert delicios
- Se pot consuma sub forma de gem, jeleu sau suc sau in combinatii cu alte fructe, intr-o salata de fructe savuroasa
Retete recomandate:
Salata de fructe cu iaurt si dressing de iaurt
Pere cu crema de vanilie si ciocolata