(P) Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Postat de Bucataras in Bucataras FoodPR pe 11 Aug 2014, 09:30

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza
(P) Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit
Alimentația umană este variată, aşadar soia şi alimentele având ca ingredient principal soia pot fi integrate în regimul alimentar în proporții dictate de necesitățile organismului. Conform unui material ce studiază soia şi proteinele din soia şi legăturile acestora cu sănătatea, elaborat de Henkel J. şi publicat de către autoritatea americană pentru siguranța alimentară şi a medicamentelor din SUA în publicația Food and Drug Administration Consumer Updates, soia comercializată în diverse forme este una dintre puținele surse vegetariene de proteină de calitate superioară, conținând toți aminoacizii esențiali necesari în alimentația umană.
Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esențiali şi este săracă în carbohidrați. De asemenea, conține izoflavoni, fibre alimentare, substanțe minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine (C, B6, E, D).
 
Sosul de maioneză vegetală Inedit
Maionezele, alături de alte alimente similare, cu un conținut bogat în grăsimi, au stârnit controverse de-a lungul timpului legate de prezența lor în dieta cotidiană. O alternativă vegetariană, mult mai uşoară şi demnă de luat în considerare, este Sosul de maioneză vegetală Inedit:
 
Aceasta are ca ingredient principal extractul din boabe de soia în proporție de 56%, conform cu informațiile nutriționale descrise pe eticheta produsului. Boabele de soia conțin, în medie 8% coajă, 90% miez (cotiledoane) şi 2% germeni (hipocotil).
 
Sosul de maioneză vegetală marca Inedit este bogat în calorii, furnizând 345 kcal pentru 100 g produs consumat şi 34.6 g grăsimi. Produsul poate fi folosit în salatele de boef ori de vinete, pentru asezonarea salatelor din legume crude sau în sandvişuri. Se recomandă ca înainte de utilizare, cu circa o oră, sosul să fie scos din frigider şi amestecat bine pentru a obține textura potrivită.
 
Dr. Luana Sahian este consultant în nutriție, medic medicină generală şi doctor în ştiințe medicale, specializarea Biologie Celulară şi Moleculară

    

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola