Micile secrete din bucătărie

Postat de Rita Ilies in Tehnici pe 9 Ian 2014, 21:54

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

   1. Carnea conține vitamine din grupa B (mai ales B1) și PP. Cu cât carnea va fi mai grasă, cu atât conținutul vitamini va fi mai scăzut. Cu cât carnea va fi mai săracă în grăsimi, cu atât va avea mai multe proteine.

 

   2. Creierul are o valoare alimentara comparabilă cu cea a gălbenușului de ou.

 

   3. Ficatul reprezintă unul dintre cele mai nutritive alimente grație conținutului său de proteine, fier și vitamine precum B1, A, D.

 

   4. Pentru ca ouăle să nu se spargă, adăugați puțină sare în apa în care le fierbeți. Dacă doriți ca ouăle sa fie cleioase, lăsați-le să fiarbă 3 minute jumătate din momentul în care apa a dat în clocot și peste 4 minute dacă le doriți tari. Dacă ouăle sunt fierte la foc mic, albușul va fi mai moale, iar gălbenușul va fi mai tare. Dacă sunt fierte la foc mai mare, viceversa.

 

   5. Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, soluția este sa adaugi câteva felii de cartof crud pe care să le scoți ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.

 

   6. Vei obține o cantitate mai mare de suc de la o lămâie dacă înainte de a o stoarce o lași pentru câteva momente în apă caldă.

 

   7. Crema ta cu lapte s-a tăiat și nu știi ce să-i faci ca să se închege? Toarnă compoziția într-o sticlă ( de sticlă ) și agit-o bine până când începe sa se lege din nou.

 

   8. După ce crema de tort a fost preparată, pentru a evita tăierea ei, se recomandă să se întindă cât mai repede între foile de blat.

 

   9. Pentru ca sarea sa nu se umezească, adaugă câteva boabe de orez în recipientul în care o păstrezi.

 

   10. Sărează peștele cu 10 minute înainte de a-l prăji ca să eviți sfărâmarea lui atunci când îl intorci în vasul de prăjit. De asemenea, va fi mai gustos dacă îl scufunzi în lapte înainte de a-l prăji și de a-l da prin făina sau pesmet.

 

   11. Ungând vasul în care fierbi laptele cu puțin ulei, eviți ca acesta să se afume. Dacă laptele a prins totuși puțin miros de afumat, acoperă vasul cu un prosop înmuiat în apă rece. Mirosul de afumat va fi absorbit de prosop.

 

   12. Pâinea proaspătă se va tăia frumos în felii și nu se va fărâmița dacă folosești un cuțit a cărui lamă ai încălzit-o sub un jet fierbinte de apă.

 

SURSA: http://culinary-rainbow.blogspot.ro/

 

Comentarii (6)

21.01.2014, 11:28

f bune sfaturile e buna ideea de a le impartasi

04.03.2014, 13:10

foarte bune sfaturi!!

06.03.2014, 13:57

Mulțumesc pentru apreciere!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]