Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Aromatizare

Postat de Satisfyyourcravings in Cu de toate pe 1 Dec 2012, 21:11

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Am mai vorbit despre aromatizare în articolele anterioare, însă reiau acum subiectul pentru că anumite arome sunt specifice anumitor tipuri de ceai. De asemenea, unele arome sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri și pot influența efectele ceaiului asupra organismului.

Spuneam cu alte ocazii că ceaiurile aromatizate sunt mult mai prietenoase la gust pentru ca maschează într-un fel gustul astingent al ceaiul verde.

Tradițional, ceaiul verde chinezesc a fost aromatizat cu petale de trandafir, infuzia rezultată având un miros puternic și un gust foarte dulce.

Foarte mulți dintre noi cunosc ceaiul verde cu iasomie, acesta fiind un amestec de ceai foarte apreciat încă din timpuri imemoriabile. Iasomia oferă ceaiului un parfum dulce, un gust delicios, dar și un efect calmant.

Un alt amestec foarte apreciat mai ales de chinezi se numește Genmaicha și constă în amestecarea ceaiului, de obicei Sencha sau Bancha, cu boabe de orez. Boabele de orez sunt prăjite înainte de a fi amestecate cu ceaiul, iar rețetele diferă în funcție de gradul de prăjire al orezului. De obicei, acestea se păstrează doar expandate, fără a se deschide precum floricelele din porumb, dar găsim și variante cu boabe de orez „înflorite”. Recunosc că mi-au trebuit aproape 4 luni pentru a-mi face curaj să încerc acest ceai. E drept, are publicul lui, dar gustul este chiar surpinzător. Întâlnim arome de nuci și un gust ușor afumat, dar senzația care rămâne în gură, așa numitul after-taste, este dulce și foarte parfumată.

Desigur că ceaiul verde este foarte versatil, iar mixurile moderne pornesc de la lămâie și continuă cu portocale, piper, guava, ananas, papaya, mango, ghimbir, iarbă de lămâie, cardamom, piper, petale de nalbă, floarea soarelui, albăstrele, cireșe, frunze de bambus, mentă, căpșuni, vanilie, bergamontă  până la ciocolată (mixuri mai rare pentru că sunt mai pretențioase).

Închei acest articol cu un tips: Rețeta pentru crearea unui anumit tip de ceai aromatizat rămâne aproape aceeași, indiferent de compania care produce mixul, însă numele pot varia. Așa că dacă nu mai găsiți un mix anume, puteți oricând să mergeți la o altă companie şi mai mult ca sigur veţi găsi ceaiul dorit acolo.

În imagine: Bamboo Green- ceai verde aromatizat cu frunze de bambus, mentă, căpşuni, petale de floarea soarelui şi nalbă.

 

Comentarii (6)

03.12.2012, 17:46

Și eu am lucrat cu ceai din Ceylon și cu nativi din Sri Lanka. A fost o experiență frumoasă!

18.12.2012, 16:32

18.12.2012, 16:54

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia