Data trecuta am vorbit despre istoria meniului,acum e randul grupelor de preparate culinare.
Grupele de preparate culinare sunt :
1.Semipreparate culinare-racituri,sufleuri,etc
2.Gustari reci si calde-oua umplute,frigarui,crochete,etc
3.Antreuri reci si calde-rulouri de sunca presata,salata beof,spaghete ,pateuri de gasca,porc,etc
4.Preparate pentru micul dejun-omleta,cascaval pane,oua ochiuri,etc
5.Preparate lichide-supe,ciorbe,consommeuri
6.Preparate de baza-rulada de carne cu garnitura,tocanite,etc
7.Fripturi
8.Garnituri-cartofi copti,natur,sparanghel,spanac,orez cu legume,etc.
9.Salate
10.Dulciuri
Folosim impropriu cuvantul ''Aperitiv'',care nu inseamna mancare,este bautura,deobicei tarie,care se serveste inainte sa ne asezam la masa,ca sa ne deschida apetitul pentru mancare.
Continuarea o sa fie despre asocierea bauturilor cu preparatele culinare.