Grupe de preparate culinare

Postat de Constelatialeu in Bucataras in oras pe 27 Ian 2013, 20:26

Articol pe placul a 11 bucatarasi
comenteaza

Data trecuta am vorbit despre istoria meniului,acum e randul grupelor de preparate culinare.

Grupele de preparate culinare sunt :

1.Semipreparate culinare-racituri,sufleuri,etc

2.Gustari reci si calde-oua umplute,frigarui,crochete,etc

3.Antreuri reci si calde-rulouri de sunca presata,salata beof,spaghete ,pateuri de gasca,porc,etc

4.Preparate pentru micul dejun-omleta,cascaval pane,oua ochiuri,etc

5.Preparate lichide-supe,ciorbe,consommeuri

6.Preparate de baza-rulada de carne cu garnitura,tocanite,etc

7.Fripturi

8.Garnituri-cartofi copti,natur,sparanghel,spanac,orez cu legume,etc.

9.Salate

10.Dulciuri

Folosim impropriu cuvantul ''Aperitiv'',care nu inseamna mancare,este bautura,deobicei tarie,care se serveste inainte sa ne asezam la masa,ca sa ne deschida apetitul pentru mancare.

Continuarea o sa fie despre asocierea bauturilor cu preparatele culinare.

Comentarii (10)

22.03.2013, 08:26

de retinut

11.12.2014, 11:15

11.12.2014, 11:21

Eu credeam sincer ca mancarurile se impart in doua :cele care im plac si cele care nu imi plac. In anii mai prosti macarurile care imi plac se subdivid in mancaruri pe care mi le permit si mancarurile care nu-mi mai plac pentru ca-s scumpe.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]