Garam Masala - aroma Indiei

Postat de Brindusa in Condimente pe 18 Oct 2010, 13:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian.

Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se pune la inceput pentru a da o aroma subtila mancarurilor. Se poate folosi si pentru marinarea carnii de pui sau vita.

Garam Masala are mai multe retete, dupa regiunea in care este folosit si in functie de gustul personal. Indiferent de reteta, este foarte important sa nu se foloseasca o cantitate mare, pentru ca are o aroma foarte puternica.

Eu folosesc urmatorul amestec:

Ingrediente:

 

  • 2 linguri seminte coriandru
  • 1 lingura seminte chimion
  • semintele de la 7 pastai cardamom verde
  • semintele de la 3 pastai cardamom negru
  • 2 lingurite seminte mustar alb
  • 2 lingurite boabe piper negru
  • 1 lingurita cu varf cuisoare intregi
  • 1 lingura schinduf (fenugreek)
  • 7- 8 cm scortisoara rulou ( rupt in bucatele mai mici)

 

Incalzeste o tigaita la foc mediu si prajeste uscat (fara grasime) condimentele, amestecand continuu ca sa nu se arda, aproximativ 30 secunde.

Acopera tigaia cand incep sa sara.

Lasa la racit si piseaza-le intr-o rasnita de cafea sau intr-o piua grea pana obtii un praf fin. Trece amestecul printr-o sita ca sa elimini bucatile mai mari.

Se poate pastra pana la 6 luni intr-un recipient inchis ermetic si la intuneric.

 

In Bucuresti condimentele se gasesc in Piata Amzei la magazinul Ki Life, in Piata Matache la o taraba sau in magazinele arabesti.

Comentarii (1)

09.07.2012, 18:34

Interesant!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola