In general, oamenii care au aceeasi atitudine fata de anumite lucruri au de cele mai multe ori si aceleasi plangeri, iar proasta dispozitie si o viziune negativa asupra vietii determina si o stare de sanatate mai proasta. Bolile sunt astfel nu doar un dezechilibru al corpului, ci si o manifestare a unui dezechilibru mental sau sufletesc. Se spune ca sentele florale contin energii vitale care ajuta la indepartarea sentimentelor negative si echilibreaza energia corpului.
Emotiile negative duc la depresie si slabirea sistemului imunitar, contribuind astfel la o stare proasta de sanatate. Au fost identificate 7 stari negative principale: teama, nesiguranta, detasarea sau lipsa de interes fata de ce se intampla in present, singuratatea, grija exagerata pentru starea de bine a altora, disperarea si hiper-sensibilitatea la influenta si ideile altora. Invatand sa facem fata acestor emotii negative si sa nu le permintem sa devina permanente aducem in viata noastra speranta, fericirea, intelepciunea si iubirea, reusind astfel sa dezvoltam o atotudine pozitiva si un sentiment general de bine.
Remediile florale pot ajuta in momente de criza, trata emotiile negative provocate de boala si alina starile de depresie. Ele pot fi folosite ca si tratament preventiv, insa este nevoie si de rabdare pentru ca poate dura cateva luni pentru a schimba tendinta de a gandi negativ. Desi sunt considerate de unii ca avand un simplu efect de placebo, sunt numeroase persoane care atesta ca aceste remedii sunt efeciente.
Steaua de la Betleem – o orhidee folosita in cazuri de trauma si soc;
Clematis – folosita pentru claritate si ageritate;
Florile de corcodus – folosite pentru a scapa de teama de a pierde controlul;
Cistaceae – folosita in tratarea panicii
Lavanda, iasomie sau santal – pentru alungarea stresului
Combinatiile de esente fac ca aceste remedii sa fie utile in inducerea unei stari e calm in cazuri de insomnie, mai ales inaintea unui interviu pentru obtinerea unui post, a unui examen si alte situatii stresante.
Foto: geograph.org.uk