Revista Ciao a publicat in ultimul numar citeva sfaturi ale nutritionistului Mihaela Bilic referitoare la masa de Pasti
Mielul: cind alegeti carnea de miel cumparati pe cit posibil bucati slabe, in general pulpa. Este o carne relativ slaba deoarece mielul sacrificat este tinar.
1 portie de friptura de miel 200 gr (cit o palma) = 250 calorii
Ciorba de miel: este o alta alternativa sanatoasa de pregatire a carnii, bine acrita cu bors (bogat in vitamina B). Conditie: dupa ce se raceste ciorba in oala aruncati grasimea ca se stringe deasupra!
1 portie de bors de miel= 100 calorii
Drobul: se prepara din organele mielului, fierte si tocate, la care se adauga multe verdeturi, oua, putina smintina si se da la cuptor. Are un continut caloric redus si poate constitui aperitivul perfect
1 portie de drob = 80 calorii
Stufatul: este un alt mod sanatos de a gati mielul, cu conditia sa fiti zgirciti cu sticla de ulei.
1 portie de stufat = 300 calorii
Sarmalele: nu au ce cauta pe masa de Pasti
Cozonacul si pasca: o felie pe zi!
1 felie de cozonac = 180 calorii
Oul fiert: este un aliment hipocaloric, deci nu de la el ne vom ingrasa de Pasti. Nu l consumati cu maioneza, alegeti mustarul. Oul are proprietatea de a ajuta la digestie, deoarece contracta vezica biliara. Pentru cei care au probleme cu colesterolul, evitati sa consumati mai mult de 2 oua pe zi!
1 ou fiert = 80 calorii
Alcoolul: alegeti vinul, are continut slab caloric, dar nu mai mult de un pahar la masa!
1 pahar de vin sec = 80 calorii
Mai multe sfaturi gasiti cumparind revista Ciao!