Despre avocado

Postat de babi5 in Fructe pe 25 Feb 2013, 16:05

Fructul este originar din America  Centrala si face parte din familia dafinului. In functie de soi, poate ajunge la lungimea  de 25 cm. si poate avea diferite nuante de verde. Daca vreti sa renuntati la grasimile animale, avocado este ideal, deoarece contine 10-15% grasimi, un  sfert dintre acestea fiind prezente sub forma acizilor grasi nesaturati.

Fructele exotice sunt bogate in albumina ,vitamine si minerale.  Acestea intaresc capacitatea  de concentrare, calmeaza durerile menstruale si regleaza producerea globulelor rosii.

100 gr fruct contine 125 calorii.

Fructele  se gasesc pe piata pe toata perioada anului .Fructul este bun atunci cind apasam coaja revine la forma initiala. Fructele rezista in frigider 4-5 zile. Nu se recomanda congelarea lor .

Condimentata cu sare si piper pulpa de avocado poate fi servita cu: paine prajita ,peste ,crabi sau poate fi adaugata la diferite salate.

Fructul se preteaza de asemenea si la prepararea supelor reci si sosuri reci.

Fructul nu se fierbe fiindca emana substante amare

Comentarii (2)

25.02.2013, 16:47

INTERESANT ,imi place in salate.

25.02.2013, 20:33

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia