De ce să nu pui sare pe carnea de vită - Avantajele și dezavantajele sării

Postat de Retete_gustoase in Cu de toate pe 4 Iun 2024, 17:48

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza

Punem sau nu sare pe carnea de vita inainte de gatire? Iata un subiect discutat si are argumente pro si contra. Iata de ce unii bucatari recomanda sa nu pui sare pe carnea de vita inainte de gatire:

 

Extrage umiditatea: Sarea poate extrage umiditatea din carne prin procesul de osmoza. Daca sarea este aplicata cu mult timp inainte de gatire, carnea poate deveni mai uscata, pierzand din suculenta.

 

Textura: Carnea uscata poate avea o textura mai dura si mai putin placuta la mestecat.

 

Gust: Extractia de umiditate poate duce si la pierderea unor compusi aromatici din carne, afectand astfel gustul final.

 

Cu toate acestea, exista si argumente in favoarea sararii carnii de vita:

 

Formarea crustei: Sarea poate ajuta la formarea unei cruste mai bune prin promovarea reactiei Maillard (caramelizarea proteinelor si zaharurilor).

 

Infuzare uniforma: Daca sarea este aplicata si lasata sa stea pentru o perioada adecvata (de obicei cel putin 40 de minute pana la cateva ore), aceasta poate infuza carnea si o poate asezona uniform.

 

Imbunatatirea gustului: Sarea poate accentua gustul natural al carnii, facandu-l mai savuros.

 

In concluzie, alegerea de a pune sau nu sare pe carnea de vita inainte de gatire depinde de preferintele personale si de metoda de gatire. Daca se doreste o carne mai suculenta, se poate evita sarea sau se poate aplica imediat inainte de gatire. Daca se urmareste o crusta bine formata si un gust mai intens, sarea se poate aplica mai devreme si se lasa sa actioneze pentru o perioada mai lunga.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate