Ciuperca tibetana este o ciuperca din care obti un iaurt asemanator kefirului ,de fapt cica asa se obtine kefirul
am primit-o acum o luna si am aflat despre aceast iaurt obtinut ca face minuni ,de aceea am hotarat sa va impartasesc si voua aceasta minune ,
acasta cipercuta de fapt arata ca niste buchetele de conopida mici si combinata cu lapte se obtine un iaurt foarte bun la gust putin acrisor care este bun pentru dereglarile gastrointestinale ,se spune ca a facut minuni si pentru cei care au cancer
acest iaurt se prepara in felul urmator :
aceasta ciupercuta se spala sub jetul de apa rece dupa care se pune intr-un borcan de 400ml peste care se toarna lapte aproape plin
se foloseste lapte de vaca nefiert (eu am folosit si de capra si nu s-a vazut diferenta)
dupa care se acopera si se lasa 24 de ore intr-un loc intunecos ,intr-un dulap ceva
se pune dimineata cel mai bine si a doua zi dimineata se strecoara printr-o strecuratoare ajutandu-va de o lingurita pentru ca iaurtul obtinut este destul de consistent ,
este bine ca strecuratoarea si lingurita sa fie din plastic
apoi se procedeaza la fel cu ciupercuta ,se spala sub jetul de apa si se pune iar lapte peste ea
la aproximativ 2 saptamani aceasta ciupercuta se inmulteste si trebuie separata jumatate din ea sau pur si simplu daca vreti pute-ti pune mai mult lapte pentru a obtine mai mult iaurt