Cea mai simpla metoda de a face cheesecake la Crock-Pot, dupa o retete de la Jamila Cuisine

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 10 Dec 2015, 12:24

Articol pe placul a 20 bucatarasi
comenteaza

Daca vreti sa preparati cel mai bun cheescake, Jamila spune ca cea mai usoara metoda pentru acest lucru este sa-l faceti la Crock-Pot

O lasam pe ea sa va povesteasca ce si cum: 

"Acest cheesecake cu ciocolata facut la slow cooker Crock-Pot este cel mai reusit cheesecake pe care l-am facut pana acum.

Spun asta fara a exagera cu nimic si cred cu tarie ca n-am mancat un cheesecake mai bun. Sincer, pana acum ma speria oarecum ideea de a face cheesecake.

Stiam ca dureaza, ca trebuie sa ai grija la temperatura la care coci prajitura, ca trebuie coapta pe baie de aburi, ca poti da foarte usor gres lasand-o prea mult la cuptor.

Din start ma descuraja reteta, chiar daca imi place foarte mult cheesecake-ul. Asta pana mi-a venit ideea salvatoare de a prepara un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot-ul meu Saute. Citisem despre dulciurile facute la slow-cooker-ul Crock-Pot si cheesecake-ul mi se parea un desert potrivit pentru acest aparat.

Dar de ce sa folosim un Crock-Pot pentru a face acest cheesecake si nu un cuptor traditional?

In primul rand pentru ca cheesecake-ul este un desert care trebuie copt la o temparatura joasa constanta, iar Crock-Pot-ul este ideal pentru asta, el coace preparatele la o temperatura joasa care se mentine constanta si care permite alimentelor sa se gateasca perfect.

La cuptorul traditional temperatura poate fluctua, mai ales daca avem un cuptor pe gaz.

In al doilea rand pentru ca putem crea o baie de aburi chiar in interiorul vasului Crock-Pot-ului fara sa fie nevoie sa mai completam apa sau sa verificam prajitura. La cuptor apa se evapora si trebuie completata la nevoie, iar asta inseamna deschiderea cuptorului si scaderea apoi cresterea temperaturii de coacere a cheesecake-ului.

La Crock-Pot nu este nevoie sa ridicam capacul aparatului, pur si simplu punem o hartie de copt deasupra vasului inainte de a pune capacul, asta pentru a nu permite picaturilor de apa formate sa curga in prajitura, si lasam cheesecake-ul sa se coaca. In 4 ore va fi perfect. Obtinem un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot, fin, cremos, delicios, fara sa fie copt prea mult si nu in ultimul rand fara efort.

Inainte de a pune acest cheesecake in vasul Crock-Pot-ului va sfatuiesc sa inveliti peretii exteriori ai tavii cu folie de aluminiu, asta pentru a impiedica apa din vas sa ajunga in prajitura. Puteti scapa totusi de aceasta problema folosind o tava din silicon.

Sper din suflet sa va ajute aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot, iar pe final va pot spune ca cei de la Crock-Pot va asteapta cu reduceri de pana la 30% cu ocazia promotiei de Mos Nicolae."

Mai multe detalii gasiti pe Crock-Pot Romania.

Comentarii (5)

10.12.2015, 14:11

Al meu este oval, Die

10.12.2015, 14:44

al meu nu e ...DELOC ((((((
nu imi face nimeni cadou de mos un crock pot?

10.12.2015, 15:49

Io n-am cioroi...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]