- Tinute la frigider, bananele se innegresc repede si se inmoaie. Cea mai buna conservare a lor este intr-un cos cu nuiele, intr-un loc bine aerisit
- Bananele foarte coapte pot fi pastrate la congelator. Curatati-le cojile, bagati miezul in mixer iar pasta obtinuta turnati-o intr-un castron sau in formele pentru cuburi de gheata. Pot fi scoase pentru torturi, inghetate, creme sau alte umpluturi.
- Bananele patate nu sunt stricate. Au un gust mai dulce si mai parfumat decat cele mai verzi.
- Bananele sunt un inlocuitor perfect si sanatos al energizantelor.
- Sunt un remediu ideal pentru mahmureala datorita continutului ridicat de potasiu. Mananca o banana inainte de culcare sau dimineata dupa ce te-ai trezit, si vei scapa de simptomele neplacute de dupa bautura.
- Bananele ajuta la calmarea muscaturilor de tantari. Masati-va pielea cu partea interioara a cojii de banana si atat senzatia de mancarime cat si intepatura vor fi considerabil reduse