Care este temperatura corecta de servire a vinului

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 23 Noi 2013, 10:36

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Impreuna cu prietenii de la cramele Halewood dorim sa deslusim citeva din tainele savurarii vinului. Temperatura corecta de servire a vinului este importanta si iata citeva sugestii in acest sens:

- 6-8 grade C este temperatura indicata pentru servirea vinurilor spumante. La fel vinurile albe dulci, licoroase

- 10 grade C (sau citeva ore in frigider) pentru vinurile albe usoare, aromate. racirea nu estompeaza aromele, ci accentueaza claritatea si prospetimea

- 12 grade C pentru vinurile albe de Burgundia si sortimentele de Chardonnay

- 13 grade C pentru vinurile rosii cu corp usor (jumatate de ora la frigider)

- 15-18 grade C pentru vinurile rosii corpolente (temperaturile scazute accentueaza taninurile)

Comentarii (5)

23.11.2013, 14:13

trebuie sa notez pe ceva ,ca poate-mi pica vreo intrebare la "Raspunzi si castigi"

Ina

Ina
25.11.2013, 15:53

Da, da! Murfatlarul se serveste la 17 grade. Stiu eu

05.02.2014, 20:01

Nu știam că diferă gradul de servire în funcție te categoria vinului. O idee excelentă cu această postare.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]