Ceaiul verde sau ceaiul negru: care este mai bun?

Postat de ionela2682 in Bauturi pe 17 Feb 2012, 15:04

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Ceaiul verde sau ceaiul negru: care este mai bun?

Care ceai este mai bun – cel verde sau cel negru?
Asa cum stim cu totii, ceaiul verde este o arma puternica impotriva mai multor boli. Dar cum ramane cu ceaiul negru? Exista beneficii ale consumului de ceai negru? Ceaiul negru are intr-adevar cateva beneficii, dar nu sunt nici pe departe atat de vaste si puternice precum cele ale ceaiului verde.

Dar de ce este ceaiul verde mai benefic decat ceaiul negru?
Raspunsul este determinat de catechine! Catechinele reprezinta principalul element al ceaiul verde, intr-o cantitate de 8 ori mai mare decat ceaiul negru. Catechinele sunt, apropo, responsabile de efectele uimitoare ale ceaiului verde. In concluzie, cu cat are mai multe catechine, cu atat ceaiul este mai benefic pentru sanatate in general. Din nefericire, aceste catechine sunt oxidate in mare parte si devin flavine sau arubigene in timpul producerii ceaiului negru. Flavinele si arubigenele au si ele anumite beneficii asupra sanatatii, dar nu pot compensa efectele multiple ale ceaiului verde datorat catechinelor, in mod special puternicului EGCG.

In timp ce o ceasca de ceai negru contine 5-10 mg din catechina EGCG, o ceasca de ceai verde contine de 8 ori mai multa, adica intre 40 si 90 de mg. Cu toate ca ceaiul verde si ceaiul negru provin de la aceeasi plata – Camellia Sinensis, ce le diferentiaza, in afara de gust sau beneficiile asupra sanatatatii, se refera la modul in care sunt procesate. Cand se produce ceaiul verde, frunzele sunt aburite cu blandete sau sunt incalzite usor pentru a opri procesul de oxidare. Aceasta prelucrare este atat de redusa incat frunzele raman aproape la fel ca in momentul culegerii.

Pe de alta parte, frunzele de ceai care devin ceai negru sunt lasate sa oxideze si trec printr-un proces de prelucrare mult mai complex, inclusiv fermentatie – de aici si culoarea mora inchis sau chiar rosie a ceaiului negru. Dar procesul folosit pentru producerea ceaiului negru distruge componenetele numite polifenoli. Acesti polifenoli sunt responsabili de lunga lista de beneficii pentru sanatate ale ceaiului verde. In ciuda culorii puternice si a gustului, ceaiul negru nu se poate compara cu ceaiul verde in ceea ce priveste beneficiile. Deoarece acest ceai verde este foarte putin procesat polifenolii sunt retinuti in frunzele acestui tip de ceai.

SURSA: http:  www.ceai-negru.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]