Beneficiile radacinilor de nap

Postat de RadaMateescu in Cu de toate pe 7 Aug 2013, 09:56

Beneficiile radacinilor de nap

 

 

           

            Iata cateva motive pentru care napul este bun pentru sanatatea organismului:

 

             Ca niste morcovi albi, napii au miezul dulce-picant si, totodata, racoros. Radacinile au o consistenta care se aseamana cu cea a guliei, iar napii pot fi consumati cruzi, fierti sau prajiti.

Gratie gustului sau deosebit, napii sunt folositi din belsug in supe si ciorbe de carne. Mai hranitori sunt napii tineri, din cauza faptului ca se digera usor.

Este nevoie ca napii sa fie inabusiti in putin ulei de masline sau fierti la abur. Ei se pot gasi si la conserva sau congelati, in supermarketuri.

Napii pot fi folositi cruzi pentru salate sau ca atare, cu ulei si marar. Consumati cruzi, napii pot uneori crea probleme persoanelor care au afectiuni digestive, asa incat ei pot fi preparati termic, insa numai incat sa i se inmoaie celuloza.

Radacina napilor are o valoare nutritiva ridicata, continand vitaminele A, B1, B2, PP, C, iod si cupru – toate aceste elemente, contribuind la stabilizarea sistemului nervos si intarind imunitatea naturala. Sarurile minerale pe care le contin napii - calciu, fier, cupru -, precum si clorofila, ajuta la refacerea sangelui.

 

Vitaminele pe care napii le contin au joaca un rol deosebit in combaterea diabetului si, totodata, in refacerea pancreasului.

Radacinile napilor mai ajuta si la combaterea bolilor cardiovasculare si refacerea puterii de sinteza a hematiilor si leucocitelor.

Cei pasionati de pizzerii Oradea, pot cauta in meniurile multelor restaurante din oras diferite salate cu o multime de legume binefacatoare pentru sanatate.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs