Iata cateva motive pentru care napul este bun pentru sanatatea organismului:
Ca niste morcovi albi, napii au miezul dulce-picant si, totodata, racoros. Radacinile au o consistenta care se aseamana cu cea a guliei, iar napii pot fi consumati cruzi, fierti sau prajiti.
Gratie gustului sau deosebit, napii sunt folositi din belsug in supe si ciorbe de carne. Mai hranitori sunt napii tineri, din cauza faptului ca se digera usor.
Este nevoie ca napii sa fie inabusiti in putin ulei de masline sau fierti la abur. Ei se pot gasi si la conserva sau congelati, in supermarketuri.
Napii pot fi folositi cruzi pentru salate sau ca atare, cu ulei si marar. Consumati cruzi, napii pot uneori crea probleme persoanelor care au afectiuni digestive, asa incat ei pot fi preparati termic, insa numai incat sa i se inmoaie celuloza.
Radacina napilor are o valoare nutritiva ridicata, continand vitaminele A, B1, B2, PP, C, iod si cupru – toate aceste elemente, contribuind la stabilizarea sistemului nervos si intarind imunitatea naturala. Sarurile minerale pe care le contin napii - calciu, fier, cupru -, precum si clorofila, ajuta la refacerea sangelui.
Vitaminele pe care napii le contin au joaca un rol deosebit in combaterea diabetului si, totodata, in refacerea pancreasului.
Radacinile napilor mai ajuta si la combaterea bolilor cardiovasculare si refacerea puterii de sinteza a hematiilor si leucocitelor.
Cei pasionati de pizzerii Oradea, pot cauta in meniurile multelor restaurante din oras diferite salate cu o multime de legume binefacatoare pentru sanatate.