Banane

Postat de Miha in Fructe pe 13 Oct 2009, 10:46

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Banane

Se pot consuma ca atare, dupa ce se desprinde coaja, fierte sau prajite. In unele tari tropicale sunt un aliment de baza.

Cel mai adesea sunt culese necopte si se coc in tara de destinatie. Tinute la temperatura camerei se coc in cateva zile, dar daca doriti sa accelerati procesul le tineti la soare. Nu se patreaza la frigider, se vor innegri din interior spre exterior.

Exista mai multe soiuri de banane (banana rosie, banana pitic), dar cea mai raspandita varietata la noi este banana galbena, numita si Cavendish.

Medicii recomanda sa mancam cel putin 2 banane pe zi, contin tot ceea ce are nevoie organismul uman. In schimb persoanele la dieta ar trebui sa le evite, din cauza continutului mare de amidon sau sa limiteze consumul acestora la una pe zi.

Bananele sunt o sursa buna de fibre (regleaza digestia) , potasiu (normalizeaza hipertensiunea arteriala) ,vitamina C (intareste sistemul imunitar) , fier ( stimuleaza producerea de hemoglobina), vitamina B ( ajuta la calmarea sitemului nervos).

Mancarimea de la piscatura de tantar se va calma, daca locul va fi frecat cu partea interioara a cojii unei banane.

In bucatarie se foloseste:

  • ca aromatizant pentru prajituri
  • ca fruct de baza pentru inghetata
  • sub forma de budinca
  • ca adaos la paine
  • ca decor pentru diverse tarte

 

Retete recomandate:

Banana bread

Salam de biscuiti cu banane

Spuma de capsuni si banane

Inghetata de capusuni si banane

 


Smoothies:
How To Make A Banana Smoothie

Comentarii (2)

09.10.2010, 15:46

foarte bune bananele mai ales atunci cand esti racita

12.02.2011, 20:38

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]