Avocado cunoscut ca " avocat al sanatatii", este un fruct ciudat: delicios fara sa fie dulce si hranitor fara sa ingrase.
Avocado este un fruct cu totul atipic: contine mi multe grasimi decat zaharuri, e mai curand cremos decat racoritoe, astel ca ajunge sa fie folosit nu atat ca leguma, ci drept substitut de carne!
100g de pulpa de avocado furnizeaza 220 calorii- foarte mult pentru un fruct! Nu mai putin de 30% din avocado este grasime - insa mono-nesaturata, cu efecte pozitive asupra ratei colesterolului. Mai contine potasiu, important pentru sustinerea functiei cardiace si circulatorii, vitamine din grupul B si grupul antioxidantilor (A, C,si E).
Fructele nu se aduc pe piata coapte, deci se cumpara verzi, se impacheteaza in ziare si se tin la temperatura camerei 2-3 zile. Devin bune de mancat atunci cand se pot apasa cu degetul. Daca apar pete de culoare inchisa, fructul e rascopt.
Din samburele de avocado cultivat in ghiveci iese o planta decorativa frumoasa dar periculoasa pentru animalele de casa.
Uleiul de avocado contine, ca si cel de masline, o cantitate mare de acizi grasi multiplu nesaturati, vitamine si minerale.