Amintiri culinare din copilarie

Postat de crissvalentina in Cu de toate pe 4 Apr 2013, 17:54

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Stau cateodata si imi aduc aminte cu drag de vacantele de vara petrecute la bunici. De cand luam vacanta si pana incepeam scoala eram la tara. 

Cel mai bine intiparite in minte sunt mancarurile facute de  bunica mea. Nu avea oale minune si nici tigai de teflon sau cine stie ce ustensile de bucatarie. Cu o cratita de tuci. o lingura de lemn si mai ales cu multa dragoste prepara (si inca prepara) cele mai delicioase preparate culinare. 

Nu veneam niciodata cu kilograme in plus pentru ca toata ziua alergam si ii ajutam cu drag pe bunici la treburile din gospodarie. 

Felul principal de mancare favorit este geandra-asa se zice la noi la tara. E un fel de mancare in care ingredientul principal e malaiul. L-am facut de multe ori acasa dar nu mi-a iesit niciodata cum ii iese bunicii. Cu urmatoarea ocazie voi posta reteta. Ciorbele ei erau si sunt la fel de reusite. Mai face si acum niste deliciosi cartofi cu afumatura sau cu carne de pui.

Desertul favorit erau niste placinte cu branza de vaci pe care le facea in baie de ulei incins.

Si acum de cate ori am ocazia merg la ea si ma delectez cu minunile facute. La ea si banalii cartofi prajiti sau banala omleta ies delicioase.

Mereu ii spuneam mamei ca cea mai buna mancare e cea facuta de bunica.

Eu cred ca daca nu pui suflet si iubire in gatit mancarea nu iti iese buna. Pana la urma si gatitul e o arta.

Comentarii (2)

05.04.2013, 14:34

06.04.2013, 20:10

Amintiri frumoase..Si eu imi amintesc de preparatele culinare din copilarie.Deserturi nu prea facea bunica, in shcimb adoram mancarea da pastai ce ne-o facea, folosea pastai fragede din gradina, ouale alea de tara moi cu salata de rosii si ceapa verde culese din gradina sau omleta(la noi se zice scrob) in care punea multa smantana si bucati de carne de porc din untura ce o facea iarna.Aaa si mai era ciorba de cartofi cu smantana si tot bucati din alea de carne de porc din untura..Erau toate grozave.Acum din toate mai mananc doar mancare de pastai, in rest nimic nu mai imi cade bine...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia