Stau cateodata si imi aduc aminte cu drag de vacantele de vara petrecute la bunici. De cand luam vacanta si pana incepeam scoala eram la tara.
Cel mai bine intiparite in minte sunt mancarurile facute de bunica mea. Nu avea oale minune si nici tigai de teflon sau cine stie ce ustensile de bucatarie. Cu o cratita de tuci. o lingura de lemn si mai ales cu multa dragoste prepara (si inca prepara) cele mai delicioase preparate culinare.
Nu veneam niciodata cu kilograme in plus pentru ca toata ziua alergam si ii ajutam cu drag pe bunici la treburile din gospodarie.
Felul principal de mancare favorit este geandra-asa se zice la noi la tara. E un fel de mancare in care ingredientul principal e malaiul. L-am facut de multe ori acasa dar nu mi-a iesit niciodata cum ii iese bunicii. Cu urmatoarea ocazie voi posta reteta. Ciorbele ei erau si sunt la fel de reusite. Mai face si acum niste deliciosi cartofi cu afumatura sau cu carne de pui.
Desertul favorit erau niste placinte cu branza de vaci pe care le facea in baie de ulei incins.
Si acum de cate ori am ocazia merg la ea si ma delectez cu minunile facute. La ea si banalii cartofi prajiti sau banala omleta ies delicioase.
Mereu ii spuneam mamei ca cea mai buna mancare e cea facuta de bunica.
Eu cred ca daca nu pui suflet si iubire in gatit mancarea nu iti iese buna. Pana la urma si gatitul e o arta.