Top 5 Alimente anti-imbatranire care iti redau stralucirea pielii
Postat de: Retete_gustoase in AlimenteMierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim
Postat de: bucatarasa in AlimenteMierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim Incalzirea mierii nu o face toxica in mod direct, dar poate avea cateva efecte negative asupra compozitiei si valorii sale nutritive.Citeste continuarea
Ce este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara
Postat de: bucatarasa in AlimenteCe este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara Pecorino este un tip de branza italiana produsa din lapte de oaie. Este una dintre cele mai vechi branzeturi din Italia, datand din...Citeste continuarea
Ce făină de grâu folosim la prăjituri - Principalele tipuri de făină din grâu
Postat de: Bucataras in Alimente20 de retete savuroase de zacusca pe care sa le incerci in aceasta toamna
Postat de: Bucataras in AlimenteFriptura de ied, alternativa la miel pe masa de Paste. Cu ce bauturi se potriveste
Postat de: Bucataras in AlimenteConsumul de ouă
Postat de: RODIMUR in AlimenteDacă tot avem o provocare GastroArt pe tema oului, m-am gândit să aduc în atenția bucătărașilor câteva aspecte importante/interesante relativ la acest subiect.Citeste continuarea
Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)
Postat de: RODIMUR in AlimenteGalben, roz, sau roșu aprins grepfrutul este o binefacere pentru organism. Și pentru că acum se găsește în supermarketuri la prețuri promoționale, m-am gândit că e bine să amintesc...Citeste continuarea
Ciocolata – efecte pozitive și negative
Postat de: RODIMUR in AlimenteÎmi place mult ciocolata, mai ales aceea cu lapte, iar de cea amăruie nici nu vreau să aud, cu toate sfaturile specialiștilor. Așadar, am mâncat dintotdeauna foarte multe dulciuri, încât...Citeste continuarea
Ca o curiozitate – Ce mâncau parizienii în Evul Mediu?
Postat de: RODIMUR in AlimenteCred că este interesant de aflat de unde au plecat francezii, în materie de alimentație și artă culinară, pentru a ajunge astăzi acolo unde sunt, în bucătăria lor internaționalizată cu...Citeste continuarea
Ziua Internațională a Cafelei
Postat de: RODIMUR in AlimenteCafeaua cea de toate diminețile, are o zi internațională...! Ziua Internațională a Cafelei a fost lansată la 1 octombrie 2015 la Expo Milano, de către ICO (Organizația Internațională a...Citeste continuarea
Vinetele, legumele vedeta ale verii - Cele mai populare 30 de retete!
Postat de: Bucataras in Alimente10 alimente de evitat seara și de ce
Postat de: RODIMUR in AlimenteMajoritatea oamenilor conștienți știu ce trebuie să mănânce și ce nu, la orice oră din zi. Totuși, am găsit în lista citită zilele trecute câteva alimente la care nu mă gândisem...Citeste continuarea
8 motive să mâncăm regulat pește
Postat de: RODIMUR in AlimenteAm dat întâmplător peste niște articole despre alimentația sănătoasă și mi-am dat seama că nu toate sfaturile de acolo sunt cunoscute. Iată de ce m-am gândit să le popularizez prin...Citeste continuarea
Croissant-ul nu este de origine franceză!
Postat de: RODIMUR in AlimenteFoarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom
Postat de: RODIMUR in AlimenteMai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul
Postat de: RODIMUR in AlimenteProfiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena
Postat de: RODIMUR in AlimenteÎn cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul
Postat de: RODIMUR in AlimentePentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea
Cus-cusul in bucataria internationala
Postat de: RODIMUR in AlimenteAm aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea
Totul despre scoici
Postat de: Sylvia in AlimenteScoicile sunt cele mai abordabile fructe de mare si vorbesc aici si despre pretul lor de achizitie si despre simplitatea modului de preparare, care face ca orice incepator in ale bucatariei sa le...Citeste continuarea
Cele mai scumpe alimente din lume
Postat de: Oana in AlimenteAm gasit un articol interesant si am zis sa ne rasfatam si noi putin :)Citeste continuarea
Danone lanseaza „Gusta viata zambind”, o noua platforma de brand
Postat de: IMAGE_PR in AlimenteDanone Romania, cel mai mare producator local de iaurturi, anunta lansarea unei noi platforme de brand: „Gusta viata zambind”. Zambetul a stat mereu in centrul identitatii Danone, ca expresie a...Citeste continuarea