Alimente

 Cauta » 

Mierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim

Postat de: bucatarasa in Alimente

Mierea incalzita devine toxica? Iata ce trebuie sa stim Incalzirea mierii nu o face toxica in mod direct, dar poate avea cateva efecte negative asupra compozitiei si valorii sale nutritive.Citeste continuarea

Ce este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara

Postat de: bucatarasa in Alimente

Ce este pecorino? Introducere, tipuri si utilizare culinara Pecorino este un tip de branza italiana produsa din lapte de oaie. Este una dintre cele mai vechi branzeturi din Italia, datand din...Citeste continuarea

Consumul de ouă

Postat de: RODIMUR in Alimente

Dacă tot avem o provocare GastroArt pe tema oului, m-am gândit să aduc în atenția bucătărașilor câteva aspecte importante/interesante relativ la acest subiect.Citeste continuarea

Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)

Postat de: RODIMUR in Alimente

Galben, roz, sau roșu aprins grepfrutul este o binefacere pentru organism. Și pentru că acum se găsește în supermarketuri la prețuri promoționale, m-am gândit că e bine să amintesc...Citeste continuarea

Ciocolata – efecte pozitive și negative

Postat de: RODIMUR in Alimente

Îmi place mult ciocolata, mai ales aceea cu lapte, iar de cea amăruie nici nu vreau să aud, cu toate sfaturile specialiștilor. Așadar, am mâncat dintotdeauna foarte multe dulciuri, încât...Citeste continuarea

Ca o curiozitate – Ce mâncau parizienii în Evul Mediu?

Postat de: RODIMUR in Alimente

Cred că este interesant de aflat de unde au plecat francezii, în materie de alimentație și artă culinară, pentru a ajunge astăzi acolo unde sunt, în bucătăria lor internaționalizată cu...Citeste continuarea

Ziua Internațională a Cafelei

Postat de: RODIMUR in Alimente

Cafeaua cea de toate diminețile, are o zi internațională...! Ziua Internațională a Cafelei a fost lansată la 1 octombrie 2015 la Expo Milano, de către ICO (Organizația Internațională a...Citeste continuarea

10 alimente de evitat seara și de ce

Postat de: RODIMUR in Alimente

Majoritatea oamenilor conștienți știu ce trebuie să mănânce și ce nu, la orice oră din zi. Totuși, am găsit în lista citită zilele trecute câteva alimente la care nu mă gândisem...Citeste continuarea

8 motive să mâncăm regulat pește

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am dat întâmplător peste niște articole despre alimentația sănătoasă și mi-am dat seama că nu toate sfaturile de acolo sunt cunoscute. Iată de ce m-am gândit să le popularizez prin...Citeste continuarea

Croissant-ul nu este de origine franceză!

Postat de: RODIMUR in Alimente

Foarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom

Postat de: RODIMUR in Alimente

Mai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Profiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena

Postat de: RODIMUR in Alimente

În cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Pentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea

Cus-cusul in bucataria internationala

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea

Totul despre scoici

Postat de: Sylvia in Alimente

Scoicile sunt cele mai abordabile fructe de mare si vorbesc aici si despre pretul lor de achizitie si despre simplitatea modului de preparare, care face ca orice incepator in ale bucatariei sa le...Citeste continuarea

Cele mai scumpe alimente din lume

Postat de: Oana in Alimente

Am gasit un articol interesant si am zis sa ne rasfatam si noi putin :)Citeste continuarea

Danone lanseaza „Gusta viata zambind”, o noua platforma de brand

Postat de: IMAGE_PR in Alimente

Danone Romania, cel mai mare producator local de iaurturi, anunta lansarea unei noi platforme de brand: „Gusta viata zambind”. Zambetul a stat mereu in centrul identitatii Danone, ca expresie a...Citeste continuarea

 Cauta » 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]