Mierea si usturoiul - partea I

Postat de Sidy in Alimente pe 12 Iul 2014, 07:50

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

 

Sunt sigura ca ati auzit de multe retete , bune pentru sanatate, cu miere si usturoi. 

Am sa va dau si eu cateva...

 Puneti cativa catei de usturoi intr-un borcan si adaugati peste ei miere de albine. Lasati borcanul cateva saptamani la lumina pana cand usturoiul devine opac, si toata aroma din usturoi s-a transferat in miere. Acest amestec este un sirop de tuse excelent si poate calma si durerile in gat. La copii siropul trebuie dat in combinatie cu apa sau miere pentru ca este destul de concentrat.Unii bucatari folosesc acest amestec pentru a da gust mancarurilor.

Reteta pentru varice, ateroscleroza, ischemie miocardica

Se piseaza 250 grame de usturoi si se amesteca cu 350 grame miere de albine. Amestecul se lasa sapte zile la rece apoi se consuma cate o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de mesele principale.O astfel de cura poate fi tinuta o luna si jumatate dupa care se face pauza sapte zile. Cura se poate repeta.

Reteta in angina pectorala

Se amesteca zece capatani de usturoi cu 10 lamai tocate in robotul de bucatarie si un kilogram de miere.Amestecul se lasa sapte zile la rece dupa care se consuma zilnic cate 2-4 lingurite, o data pe zi, cu 30 minute inainte de masa, timp de doua luni.Amestecul se tine o perioada in gura inainte sa fie inghitit.

Tratament obezitate

O capatana mare de usturoi se curata, se zdrobeste si se pune intr-un borcan de 800 g. Se mai adauga 400 g miere de albine si otet de mere pana se umple borcanul. Se lasa 10 zile la macerat, timp in care se agita borcanul zilnic.Dupa 10 zile strecuram amestecul iar lichidul il punem la frigider.Se consuma cate o lingura pe stomacul gol, in fiecare zi.

 Reteta chinezeasca cu miere, usturoi si propolis

Pentru aceasta veche reteta chinezeasca s-a incercat o fundamentare stiintifica, dupa ce in prealabil au fost demonstrate empiric efectele sale deosebite in tratamentul diferitelor boli cardiovasculare si endocrine.Avem nevoie de 100 g miere de salcam, 20 g extract alcoolic de propolis 30%, 400 g usturoi maruntit, 200 ml alcool etilic de 96 grade.Usturoiul se amesteca cu alcoolul si se lasa intr-o sticla de culoare inchisa, la loc racoros, uscat si intunecat. Dupa 30 de zile se filtreaza si se mai lasa inca trei zile in aceleasi conditii.In acelasi timp, in dieta pacientului se va introduce ulei de masline, usturoi, varza, brocoli, conopida (toate crude), branzeturi si produse lactate.Schema de tratament este destul de complicata, dar in principiu urmareste cresterea si descresterea treptata a numarului de picaturi administrate.

Prepararea acestor retete se poate face in gospodaria fiecaruia si nu implica costuri mari, efectele fiind deosebite.

 

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME

  

Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza: 

  

NUMAR DE PICATURI 

  

Ziua-Mic-Dejun-Pranz-Cina

1=1-2-3

2=4-5-6

3=7-8-9

4=10-11-12

5=13-14-15

6=16-17-18

7=12-11-10

8=9-8-7

9=5-4-4

10=3-2-1

11=15-25-25

12=25-25-25

  

 Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati. 

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - în cinci minute fix! în testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! 

Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina. 

Este o planta atât de puternica, încât, când e frecata' pe picioarele cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi, amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi. 

Oameni bolnavi de plamâni - ajunsi în pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta miraculoasa. 

  

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE 

 

In 1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, în sfârsit cu fermitate, "puterea de penicilina" a usturoiului, izolând  diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii" 

La fel de eficienta era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TBC.-ul. 

De atunci, în usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena  este o substanta care "dilueaza" sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida si vaginita. 

Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase. 

  

 

Comentarii (4)

12.07.2014, 11:06

Foarte interesant articolul!O parte din beneficiile usturoiului le stiam,dar cele cu,cataplasmele pe talpi ,nu.Multumesc mult Sydi pentru poatarea articolului!

12.07.2014, 12:07

*postarea

12.07.2014, 13:41

Foarte interesant si de retinut !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]