Danone si reclamele sale mincinoase
Postat de: adasev12 in Alimentetocmai am primit acest mail si mi s-a parut f interesant...nu stiu cati l-au primit si citit, dar eu am considerat necesar sa-l postez aici, unde sunt atatea mame...si nu numai...deoarece ar...Citeste continuarea
4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar
Postat de: sufletista in AlimenteMetode de preparare a untului aromat pentru fripturile la gratar ...Citeste continuarea
Sănătate la ceaun - MĂMĂLIGA
Postat de: Ina in AlimenteMălaiul este un înlocuitor de nădejde al produselor de panificaţie, numit de specialişti „prietenul intestinului subţire“. Un aliment tradiţional, caruia nu i s-a gasit nicio...Citeste continuarea
5 alimente sanatoase
Postat de: ella49 in AlimenteIata 5 alimente sanatoase si citeva din beneficiile lorCiteste continuarea
Ce mâncăm şi gătim _glutamat de sodiu E 621
Postat de: gratziela in AlimenteSufletul îmi spune că există un mare adevăr în simţirea ta, pe care, fără să vrei,îl ignori, sau poate că nu l-ai perceput incă. Este medicul din tine, ale cărui limite tind spre...Citeste continuarea
CIOCOLATA: Puţină istorie
Postat de: Ade200 in AlimenteOriginea cuvântului e controversată. Pentru unii provine din choco ” (zgomot) şi ” alte ” : apă, derivând din cuvintele aztece ” tchoco ” şi ” lattle ” semnificând zgomotul...Citeste continuarea
Uleiul de nuci – inedit, gustos, hranitor, sanatos
Postat de: Cristi_Roman in AlimenteAm descoperit de curand uleiul de nuci si tare mult m-am indragostit de el. Am mai demult un mic ghid legat de tipurile de uleiuri si de oteturi din toata lumea, asa ca atunci cand am vazut in...Citeste continuarea
Zaharul verde..
Postat de: LUK in AlimenteAm primit recent prin email un articol unde printre altele aparea mentionat si zaharul verde.. m-a facut curioasa sa vad ce este de fapt..am gasit cam aceleasi informatii atat in paginile de web...Citeste continuarea
Uleiul de canola:bun sau rau?
Postat de: LUK in AlimenteNu stiam foarte multe despre acest ulei...nici nu l-am folosit vreodata dar am observat ca e foarte intalnit mai ales in retetele americane si am fost curioasa sa aflu mai multe..Citeste continuarea
Despre paine
Postat de: carmenvlad in AlimenteAm auzit pareri pro sau contra consumarii painii. Dar nu trebuie sa uitam ca painea este un aliment de baza in bucataria romaneasca si atunci sa dam painii ce este al painii: dragostea si...Citeste continuarea
Drojdia de bere
Postat de: medioto59 in AlimenteAm primit un e-mail si mi-am zis ca este bine sa il impartasesc si voua pentru ca mi se pare interesant de stiut.Citeste continuarea
Lista neagra a substantelor chimice care otravesc alimentele
Postat de: Samira in AlimenteCe bine ar fi daca am sti sa adoptam pentru tot restul vietii noastre un stil de viata sanatos, o alimentatie diversificata si echilibrata, sa combatem sedentarismul si sa dezvoltam o gandire...Citeste continuarea
Nucile si sanatatea
Postat de: RuxyRux in AlimenteSa cunoastem nucile De cele mai multe ori suntem tentati sa credem ca nucile ne ingrasa...si totusi dupa studiile facute de cercetatori, aflam ca ele pot ajuta organismul sa lupte impotriva...Citeste continuarea
7 alimente vindecatoare
Postat de: RuxyRux in Alimente...sau mai bine zis, cum ne putem pastra sanatatea.Citeste continuarea
Prepelita si oul minune
Postat de: stefania in AlimenteAm o mica ferma la mine in gospodarie (de la 10 prepelite am ajuns la cca 1000 de minuni outoare) dar nu am vorbit niciodata despre ele pana acum si numai ca m-am bucurat singura de binefacerile...Citeste continuarea
Branza Mascarpone
Postat de: cristinne in AlimentePentru ca am facut recent un tiramisu, m-am interesat un pic si despre aceasta minunatie italieneasca numita mascarpone - ingredientul principal in reteta.Citeste continuarea
Alchimia albinelor
Postat de: Sidy in AlimenteUn articol interesant pe care l-am primit de la DIANA_K si cred ca are sa va intereseze si pe voi....Citeste continuarea
Mierea si scortisoara
Postat de: Corina33 in AlimenteO prietena mi-a trimis pe mail articolul de mai jos si m-am gandit ca e bine de stiut si ca merita incercat...rau n-are cum sa faca!Citeste continuarea
Fructele goji
Postat de: medioto59 in AlimenteAm vazut pe blogul Danielei http://vegetarian gustos si sanatos" o reteta de paine in care folosea fructe goji.Mi-a placut cum arata painea, mi-a placut cum suna reteta dar nu stiam ce sunt alea...Citeste continuarea
Mierea
Postat de: Sidy in AlimenteMierea de salcâm constituie un deliciu de neegalat, fiind mult apreciată pentru savoarea sa, pentru valoarea energetică mare (300 kcal la 100 g produs) şi pentru multiplele proprietăţi...Citeste continuarea
Criterii pentru aprecierea prospetimii carnii
Postat de: grasu64 in AlimenteCaracteristicile organoleptice, fizico chimice si bacteriologice ale carnii supusa unor transformari anormale se modifica.In functie de aceste modificari se poate stabili daca o carne este...Citeste continuarea
Cum sa combinam corect alimentele
Postat de: Corina33 in AlimentePoate ca v-ar interesa acest subiect daca v-ati simtit vreodata molesiti sau balonati sau daca ati avut arsuri dupa o masa copioasa cu un desert la sfarsit, bineinteles. Daca nu pentru noi, macar...Citeste continuarea
Mincaruri afrodisiace
Postat de: Bucataras in AlimenteAfrodisiacele se impart, in functie de provenienta, in "animale" si "vegetale"Citeste continuarea
Ketchup
Postat de: miha in AlimenteSe spune ca lui Richard Brigg, un bucatar englez, i-a venit ideea de a inlocui pestele cu rosii. De atunci a inceput sa se fabrice ketchupul de rosii si fiecare companie pastreaza secreta metoda de...Citeste continuarea
Sos Worcestershire
Postat de: miha in AlimenteIn anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India.Citeste continuarea
Sosul de soia
Postat de: miha in AlimenteDateaza de multi ani in bucataria asiatica. In afara de sosul de soia chinezesc si japonez, aproape orice tara din Asia are sortimentul sau de sos.Citeste continuarea
Mustarul pasta
Postat de: miha in AlimenteExista mai multe tipuri de mustar: dulce, iute sau foarte iute.Citeste continuarea
Oua
Postat de: Bucataras in AlimenteExpertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...Citeste continuarea