Vinetele

Postat de Oana in Legume pe 2 Mai 2009, 17:49

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Vinetele

Originare din India si Birmania, vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Vinetele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. Vinetele contin multe vitamine si minerale (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, zinc), fiind in acelasi timp legume putin calorice: 100 g furnizeaza doar 18 calorii. O adevarata "hrana pentru creier", vinetele scad nivelul colesterolului, combat constipatia, previn bolile cardiovasculare.

Vinetele au proprietati antireumatismale, antianemice, diuretice si laxative, favorizeaza scaderea in greutate, stimuleaza activitatea intestinelor si a ficatulu.
O cura de vinete care va hidrateaza si purifica organismul este binevenita in timpul verii si mai ales pe canicula. Daca nu stiati, vanata este folosita in terapiile naturiste, fiind o sursa foarte bogata de vitamine si minerale.

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:25

ador vinetele, mi s-a facut pofta de salata de vinete

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)