5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 12 Mai 2024, 21:20

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea:

1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și imunitar, în timp ce vitaminele B6 și B12 contribuie la formarea normală a globulelor roșii.

2. Gorgonzola DOP poate avea un efect pozitiv asupra bunăstării mintale, deoarece este bogata în vitamina A, B12, folat, calciu, fosfor, zinc și, mai ales, în triptofan. Triptofanul este un aminoacid implicat în sinteza serotoninei, cunoscută și ca „hormonul fericirii”, și a melatoninei, care pare să moduleze ritmul somn-veghe. O porție de 50 g de Gorgonzola DOP oferă organismului aproape de două ori mai mult triptofan decât un pahar de lapte de 125 ml.

3. Brânza Gorgonzola DOP este făcută fără adaos de aditivi sau conservanți.

Citește și: REȚETA ROMANTICĂ A BRÂNZEI GORGONZOLA

4. Știați, de exemplu, că Gorgonzola DOP este o brânză naturală fără lactoză*? (*mai puțin de 0,1g/100g, o consecință naturală a procesului tipic de producție. Conține galactoză.”). Lactoza este digerată de organism datorită enzimei lactază, a cărei activitate la unii oameni poate fi afectată. În Gorgonzola DOP, lactoza este consumată de bacteriile lactice în timpul fermentației.

5. Datorită activității proteolitice a lui Penicillium, Gorgonzola este una dintre cele mai ușor digerabile brânzeturi Gorgonzola este bogată în calciu și fosfor, care contribuie la stabilizarea unui metabolism energetic normal și ajută la funcționarea normală a membranelor celulare.

Citește și: CUM RECUNOȘTI O BRANZĂ GORGONZOLA DE CALITATE. CARE ESTE SEMNUL CE DIFERENȚIAZĂ PRODUSELE!

În timpul procesului de preparare și maturare a brânzei gorgonzola, microorganismele tipice acesteia contribuie la formarea unei game largi de peptide mici și aminoacizi liberi, care pot fi ușor asimilați și utilizați. Acești compuși, împreună cu cei nutritivi prezenți în lapte, fac din brânza Gorgonzola un aliment cu siguranță potrivit pentru dieta unui sportiv.

SURSA https://en.gorgonzola.com/columns/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs