Ouale le mixam cu zaharul dupa care adaugam uleiul,laptele si restul de ingrediente.
Adaugam faina cat sa iasa un aluat ca o smantana mai subtire.
Merele le curatam de coaja si le scoatem cotorul.
Taiem merele felii,trecem feliile de mar prin aluat dupa care le adaugam in tigaia in care...
Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat gabenusurile amestecate cu ulei. Adaugam peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amestecam compozitia. In tava tapetata cu hartie de copt rasturnam compozitia pregatita si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce am...
Ouale le mixam impreuna cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitie, amestecam bine si turnam cca 3 sferturi din compozitie in tava si in...
Se mixeaza albusurile cu zaharul bine, dupa care se adauga galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste albusuri. Adaugam si esenta si amestecam cu o lingura.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana...
blat;
albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lipicioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,amestecam usor cu o lingura si adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos.
Incorporam usor in compozitie cu...
Intr-un bol mare cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam.
Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia,laptele caldut si margarina tinuta la temperatura camerei.
Framantam dupa care acoperim si lasam la dospit.
Intr-un bol frecam margarina cu scortisoara si zaharul....
Faina o amestecam cu sarea si zaharul.
Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit.
Adaugam faina si restul de ingrediente,drojdia si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si lasam la dospit...
Pastele le fierbem dupa timpul indicat pe pachet dupa care le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Ceapa o tocam marunt si o calim in untul topit,adaugam usturoiul taiat marunt.
Adaugam pasta de tomate si putina apa,lasam sa fiarba cateva clocote dupa care adaugam lingura...
Ouale le mixam cu zaharul pana ce se topeste, dupa care adaugam laptele,untul topit,zeama de la pepene,praful de copt si un praf de sare.
Adaugam faina treptat pana obtinem o compozitia cu consistenta asemanatoare cu a smantanii
.Acoperim si dam la frigider 30 min.
Punem tigaia pe foc si...
Fierbem pastele dupa timpul indicat pe pachet (eu le-am fiert al dente)dupa care le trecem pe sub un jet de apa rece.
Amestecam branza cu ouale batute,zaharul si coaja rasa de lamaie.
Adaugam pastele si amestecam bine.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si adaugam...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat,smantana,oul,praful de copt,sare si treptat faina.
Amestecam cu o lingura, la inceput, si cand nu mai putem incepem sa framantam cu mana pana devine un aluat elastic.
Se inveleste in folie alimentara si se da la...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca branza cu ouale batute,adaugam zaharul si restul de ingrediente si amestecam la inceput cu o lingura adaugand treptat faina pana iese un aluat nelipicios si elastic.
Pe masa infainata facem un rulou pe care il taiem in felii de cca...
DovleceIi ii curatam de coaja si ii scobim cu o lingura.Calim ceapa in putin ulei,adaugam si morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si carnea de porc taiata cuburi si lasam sa se prajeasca putin impreuna.
Apoi adaugam si mijlocul de la dovleceii care i-am scobit,orezul cu o cana de...
Cernem faina,si o amestecam cu sarea,zaharul.
Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,putin iaurt,amestecam si adaugam restul de ingrediente la temperatura camerei.
Framantam un aluat care sa nu fie foarte tare,acoperim si lasam la dospit o ora.
Pe masa infainata intindem coca intr-o...
Se amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca.
Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam.
La final framantam cu putin ulei, acoperim si lasam sa creasca o ora.
Umplutura:
Branza de vaci de amesteca cu...
Mixam uleiul cu zaharul 3 min,adaugam treptat apa si otetul.Amestecam faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul(le cernem) si le incorporam in compozitie.Se aseaza hartiute de briose in tava si cu o lingura adaugam compozitie(nu le punem pline)adaugam bucatele de ciocolata dupa care se toarna...
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite,o prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin dupa care adaugam un pahar de apa(cat sa acopere carnea)lasam sa fiarba dupa care adaugam ceapa tocata,morcovul dat prin razatoare.Lasam sa fiarba2-3 clocote dupa care adaugam mazarea si...
Legaturilor de loboda se rup coditele si frunzele,le spalam bine.Intr-o tigaie calim ceapa,adaugam loboda tocata si lasam sa se caleasca putin.Intr-o oala punem legumele curatate,spalate si taiate,apa si punem pe foc cand cartofi sunt aproape fierti adaugam si loboda.
Mai lasam sa fiarba...
Curatam cepele,le taiem si le punem la calit cu uleiul si cu lingura de bulion.Curatam dovleceii de coaja,ardei si rosile le splam,ii taiem cubulete si le adaugam in oala peste prajeala de ceapa.
adaugam apa in oala cat sa cuprinda legumele.
Lasam sa fiarba iar cand vedem ca scade apa si...
Spalam capsunile si le curatam de codite.Punem zaharul deasupra capsunelor curatate si le lasam la soare pana cand capsunile lasa sirop.Luam siropul de la capsuni si il punem in sticla,peste siropul pus in sticle adaugam alcool,depinde de fiecare cat de insiropat ii place,eu l-am combinat...
Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare.Amestecam galbenusurile cu plicurile de zahar si cu uleiul.rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.Amestecam faina cu praful de copt si o punem in ploaie peste compozitie...
Amestecam faina cu ingredientele uscate dupa care adaugam uleiul si apa treptat.Amestecam bine si turnam in tava unsa si tapetata cu ulei si faina.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca bine in tava,eu am topit o ciocolata si am turnat-o deasupra.Am lasat cca 10 min...
Coacem sfecla la cuptor cca 1 ora,o lasam sa se raceasca dupa care o curatam si o dam prin razatoare. Hreanul il curatam si il dam prin razatoare, amestecam si potrivim de sare, piper, otet si ulei.
mixam margarina cu zaharul,adaugam smantana,cacao,esenta de rom si amestecam.
adaugam praful de copt si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa ca o smantana.
turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Drojdia o dizolvam in lapte si o lingurita de zahar,o lasam deoparte pana face besici.Adaugam untul topit si racit,laptele incalzit,oul batut,zaharul si faina si framantam,lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura - amestecam toate ingredientele intindem o foaie si adaugam umplutura...
Drojdia o amestecam cu putina apa calduta,sarea,lingurita de zahar si lasam sa faca basici mici.
Faina o amestecam cu restul de zahar,adaugam esenta,drojdia si framantam.
Adaugam treptat apa,framantam si lasam deoparte pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie,adaugam cacaua amestecata...
Faina o amestecam cu sarea,zaharul.
Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul la temperatura camerei.
Framantam pana devine nelipicios,acoperim si lasam intr-un loc calduros cca 30 min.
Ciupercile le spalam si le fierbem dupa ce le prajim...
Se spala orezul si se fierbe putin in apa cu un praf de sare, se lasa cca 5 min sa fiarba in apa. Cand da in clocot adaugam orezul si lasam sa fiarba cca 15 min amestecand continuu. Se serveste cu pudra de scortisoara sau cacao. Eu am ales ciocolata.
Se amesteca carnea cu usturoiul pisat, morcovul dat prin razatoare, ouale, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, patrunjelul. Se amesteca bine impreuna, se ia o lingura din amestec se turteste putin si se adauga putina branza si formam chiftelutele. Se aseaza in tava tapetata cu...
Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei (cand apa fierbe se adauga pastele). Se caleste ceapa, adaugam faina si pasta de tomate. Lasam cca 1-2 min pe foc amestecand continuu. Dupa, adaugam sucul de rosii treptat si iar amestecam. Lasam sa mai fiarba pana ce se ingroasa, iar la final adaugam...
Mere in aluat de clatite
Ouale le mixam cu zaharul dupa care adaugam uleiul,laptele si restul de ingrediente. Adaugam faina cat sa iasa un aluat ca o smantana mai subtire. Merele le curatam de coaja si le scoatem cotorul. Taiem merele felii,trecem feliile de mar prin aluat dupa care le adaugam in tigaia in care...
Prajitura pufoasa
Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat gabenusurile amestecate cu ulei. Adaugam peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si amestecam compozitia. In tava tapetata cu hartie de copt rasturnam compozitia pregatita si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce am...
Chec in 2 culori
Ouale le mixam impreuna cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam treptat uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitie, amestecam bine si turnam cca 3 sferturi din compozitie in tava si in...
Tort ''Amalia''
Se mixeaza albusurile cu zaharul bine, dupa care se adauga galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste albusuri. Adaugam si esenta si amestecam cu o lingura.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana...
Tort cu capsuni
blat; albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lipicioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,amestecam usor cu o lingura si adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos. Incorporam usor in compozitie cu...
Colac cu scortisoara
Intr-un bol mare cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam. Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia,laptele caldut si margarina tinuta la temperatura camerei. Framantam dupa care acoperim si lasam la dospit. Intr-un bol frecam margarina cu scortisoara si zaharul....
Cozonac cu mac si dulceata de prune
Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Intr-un pahar facem maiaua din drojdie,1 lingurita zahar,3 linguri lapte, amestecam si lasam cca 10 min la dospit. Adaugam faina si restul de ingrediente,drojdia si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam la dospit...
Paste cu branza la cuptor
Pastele le fierbem dupa timpul indicat pe pachet dupa care le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Ceapa o tocam marunt si o calim in untul topit,adaugam usturoiul taiat marunt. Adaugam pasta de tomate si putina apa,lasam sa fiarba cateva clocote dupa care adaugam lingura...
Clatite
Ouale le mixam cu zaharul pana ce se topeste, dupa care adaugam laptele,untul topit,zeama de la pepene,praful de copt si un praf de sare. Adaugam faina treptat pana obtinem o compozitia cu consistenta asemanatoare cu a smantanii .Acoperim si dam la frigider 30 min. Punem tigaia pe foc si...
Budinca de macaroane
Fierbem pastele dupa timpul indicat pe pachet (eu le-am fiert al dente)dupa care le trecem pe sub un jet de apa rece. Amestecam branza cu ouale batute,zaharul si coaja rasa de lamaie. Adaugam pastele si amestecam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si adaugam...
Cornuri cu ciocolata
Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat,smantana,oul,praful de copt,sare si treptat faina. Amestecam cu o lingura, la inceput, si cand nu mai putem incepem sa framantam cu mana pana devine un aluat elastic. Se inveleste in folie alimentara si se da la...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu ouale batute,adaugam zaharul si restul de ingrediente si amestecam la inceput cu o lingura adaugand treptat faina pana iese un aluat nelipicios si elastic. Pe masa infainata facem un rulou pe care il taiem in felii de cca...
Dovlecei umpluti
DovleceIi ii curatam de coaja si ii scobim cu o lingura.Calim ceapa in putin ulei,adaugam si morcovul dat prin razatoare,pasta de tomate si carnea de porc taiata cuburi si lasam sa se prajeasca putin impreuna. Apoi adaugam si mijlocul de la dovleceii care i-am scobit,orezul cu o cana de...
Gogosi
Cernem faina,si o amestecam cu sarea,zaharul. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,putin iaurt,amestecam si adaugam restul de ingrediente la temperatura camerei. Framantam un aluat care sa nu fie foarte tare,acoperim si lasam la dospit o ora. Pe masa infainata intindem coca intr-o...
Branzoaice
Se amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca. Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam. La final framantam cu putin ulei, acoperim si lasam sa creasca o ora. Umplutura: Branza de vaci de amesteca cu...
Briose cu ciocolata
Mixam uleiul cu zaharul 3 min,adaugam treptat apa si otetul.Amestecam faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul(le cernem) si le incorporam in compozitie.Se aseaza hartiute de briose in tava si cu o lingura adaugam compozitie(nu le punem pline)adaugam bucatele de ciocolata dupa care se toarna...
Mancarica de mazare cu carne
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite,o prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin dupa care adaugam un pahar de apa(cat sa acopere carnea)lasam sa fiarba dupa care adaugam ceapa tocata,morcovul dat prin razatoare.Lasam sa fiarba2-3 clocote dupa care adaugam mazarea si...
Ciorba de loboda
Legaturilor de loboda se rup coditele si frunzele,le spalam bine.Intr-o tigaie calim ceapa,adaugam loboda tocata si lasam sa se caleasca putin.Intr-o oala punem legumele curatate,spalate si taiate,apa si punem pe foc cand cartofi sunt aproape fierti adaugam si loboda. Mai lasam sa fiarba...
Mancarica de legume
Curatam cepele,le taiem si le punem la calit cu uleiul si cu lingura de bulion.Curatam dovleceii de coaja,ardei si rosile le splam,ii taiem cubulete si le adaugam in oala peste prajeala de ceapa. adaugam apa in oala cat sa cuprinda legumele. Lasam sa fiarba iar cand vedem ca scade apa si...
Sirop de capsuni
Spalam capsunile si le curatam de codite.Punem zaharul deasupra capsunelor curatate si le lasam la soare pana cand capsunile lasa sirop.Luam siropul de la capsuni si il punem in sticla,peste siropul pus in sticle adaugam alcool,depinde de fiecare cat de insiropat ii place,eu l-am combinat...
Deliciu cu dulceata
Batem albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare.Amestecam galbenusurile cu plicurile de zahar si cu uleiul.rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus.Amestecam faina cu praful de copt si o punem in ploaie peste compozitie...
Chec de post
Amestecam faina cu ingredientele uscate dupa care adaugam uleiul si apa treptat.Amestecam bine si turnam in tava unsa si tapetata cu ulei si faina.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca bine in tava,eu am topit o ciocolata si am turnat-o deasupra.Am lasat cca 10 min...
Salata de sfecla rosie
Coacem sfecla la cuptor cca 1 ora,o lasam sa se raceasca dupa care o curatam si o dam prin razatoare. Hreanul il curatam si il dam prin razatoare, amestecam si potrivim de sare, piper, otet si ulei.
Prajitura cu cacao
mixam margarina cu zaharul,adaugam smantana,cacao,esenta de rom si amestecam. adaugam praful de copt si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa ca o smantana. turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Melci cu nuca
Drojdia o dizolvam in lapte si o lingurita de zahar,o lasam deoparte pana face besici.Adaugam untul topit si racit,laptele incalzit,oul batut,zaharul si faina si framantam,lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura - amestecam toate ingredientele intindem o foaie si adaugam umplutura...
Rulouri cu cacao
Drojdia o amestecam cu putina apa calduta,sarea,lingurita de zahar si lasam sa faca basici mici. Faina o amestecam cu restul de zahar,adaugam esenta,drojdia si framantam. Adaugam treptat apa,framantam si lasam deoparte pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie,adaugam cacaua amestecata...
Melci cu ciuperci
Faina o amestecam cu sarea,zaharul. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte si incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul la temperatura camerei. Framantam pana devine nelipicios,acoperim si lasam intr-un loc calduros cca 30 min. Ciupercile le spalam si le fierbem dupa ce le prajim...
Orez cu lapte
Se spala orezul si se fierbe putin in apa cu un praf de sare, se lasa cca 5 min sa fiarba in apa. Cand da in clocot adaugam orezul si lasam sa fiarba cca 15 min amestecand continuu. Se serveste cu pudra de scortisoara sau cacao. Eu am ales ciocolata.
Chiftelute la cuptor
Se amesteca carnea cu usturoiul pisat, morcovul dat prin razatoare, ouale, condimentele, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, patrunjelul. Se amesteca bine impreuna, se ia o lingura din amestec se turteste putin si se adauga putina branza si formam chiftelutele. Se aseaza in tava tapetata cu...
Spaghete cu chiftelute
Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei (cand apa fierbe se adauga pastele). Se caleste ceapa, adaugam faina si pasta de tomate. Lasam cca 1-2 min pe foc amestecand continuu. Dupa, adaugam sucul de rosii treptat si iar amestecam. Lasam sa mai fiarba pana ce se ingroasa, iar la final adaugam...