anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI56
Retete / Mancaruri cu carne

Clatite impaturite cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 25 Sep 2010

  Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute.  Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari. Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga...

Mancarica (1) -chiftelute festive

In Porc la 13 Sep 2010

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor chiftelute  este deosebit pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata de-a gata tocata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata...

Gaina umpluta cu clatite

In Pui la 27 Aug 2010

Prima etapa:  Pentru aceasta receta e necesar sa cumparati o gaina sau un cucos  mare. Gaina se curata de pene mici , se parlesc tot perisorii pe toate partile si se spala foarte minutios.  Cu un cutit bine ascutit  se taie pelita ,atent, pe lungimea  cosului pieptului....

Antricot la cuptor

In Vita la 20 Aug 2010

Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm Se pregateste  carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai dietética. Se condimenteaza cu sare si piper . intr.-un vas se toarna uleiul si toate...

Aripioare crocante marinate, cu sos

In Pui la 18 Aug 2010

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de...

Pulpe umplute sau carnaciori de casa

In Pui la 12 Aug 2010

Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm bucata Daca doriti sa preparati pulpe umplute, atunci  scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand va fi umpluta cu umplutura...

Chiftelute cu orez

In Vita la 11 Iul 2010

Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.  Intr-un vas mai mare se toarna  carnea tocata de vita, ouale , ceapa prajita cu tot uleiul in...

Carne de pui in saramura

In Pui la 7 Iul 2010

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate...

Carne de vita brezata in legume

In Vita la 26 Iun 2010

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie...

Gaina prajita ( metoda rapida)

In Pui la 18 Iun 2010

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe...

Rulada de pui cu ou si marar

In Pui la 13 Iun 2010

Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine ascutit. Osul din  mijlocul pulpei se scoate cu varful cutitului cu mare atentie,  cum...

Mititei sau mici la gratar

In Vita la 8 Iun 2010

Se cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati  si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat. Se adauga toate ingredientele, fara supa de pui si se amesteca bine. Secretul principal in reteta de mici - este metoda de amestecare ( de...

Clatite cu carne de vita

In Vita la 5 Iun 2010

Clatitele se prepara dupa urmatoare reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html prepararea umpluturii: Se prajesc 2 linguri de ulei de masline cu un catel de usturoi timp de 2 minute la un foc normal, se adauga tocatura si se prajeste timp de 5...

Mamaliguta

In Porc la 4 Iun 2010

Mamaliga se coace in ceaun ( ceaunel) , dar daca nu aveti -nu este problema , fierbeti mamaliga intr-o cratita cu fundul gros.Ea se lipeste de pereti dar oricum, totul se spala. Dupa aceia rasturnati mamaliga din cratita intr-o farfurie adanca si umeda , in forma de cupola, rasturnati-o si...

Pulpe marinate la cuptor

In Pui la 4 Iun 2010

Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore. A doua zi se incalzeste cuptorul pina...

Piept de gaina prajit cu cartofi

In Pui la 4 Iun 2010

Se taie pieptul de gaina in fileuri  grosute si se prajesc in ulei incins la un foc normal. In ulei sa fie prajiti in prealabil 2 catei de usturoi pina se rumenesc. Usturoiul se arunca. In timpul prajirii carnii se adauga sarea si piperul macinat. Timpul de prajire 8 minute. In acest ulei...

Chiftelute "Delikates"

In Mancaruri cu carne la 2 Iun 2010

Carnea tocata se toarna intr-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si verdeata . Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita . Toata...

Sarmalute deosebite

In Pui la 30 Mai 2010

Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare.  Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei  se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se...

Tocanita din piept de gaina cu ardei

In Pui la 28 Mai 2010

Se incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare pe o parte si alta timp de 4-5 minute , amestecand cu o...

Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci

In Pui la 28 Mai 2010

Reteta de preparare a papanasilor Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii. Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in latime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipereaza si se pune cu o lingura umplura din ciuperci...

Pungute de clatite cu carne

In Vita la 26 Mai 2010

Carnea tocata se prajeste in tigaie cu ulei si ceapa pina este gata, se adauga sare si piper negru si se raceste. In carne se taie cubulete de cascaval sau ras prin razatoare si se amesteca totul cu un ou crud. Puteti sa puneti umplutura un pic la microunde, ca sa se topeasca cascavalul...

Parjoale de casa

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2010

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata  tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata...

Parjoale delicioase

In Mancaruri cu carne la 24 Mai 2010

Carnea tocata se toarna intr.-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte, si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si mararaul. Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita . Toata...

Pelimeni sau coltunasi cu carne

In Mancaruri cu carne la 24 Mai 2010

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas mai mare . Aparte, intr-un vas se toarna oul sau ouale ,se adauga sarea, zaharul se amesteca putin cu furculita, si se toarna apa calduta .In cazul cand folositi a 2 reteta cu ulei- uleiul se adauga in lichid . Se face o gropita in centrul fainei...

Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat

In Porc la 9 Feb 2010

Cum se prepara Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat: Se incalzeste o tigaie adinca de otel  cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in...

Batuta de pui la cuptor

In Pui la 8 Feb 2010

1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.  2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.  3. Se imparte pieptul de gaina in...

Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita

In Vita la 1 Feb 2010

Reteta de preparare a papanasilor Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.   Se curata usturoiul de coaja se piseaza bine , se adauga putina sare ,si 1 lingura de apa, se amesteca bine. Usturoiul se va...

Pirjoale a la Chisinau

In Porc la 30 Ian 2010

Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata.  Se fac pirjoale  de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si...

Gaina la cuptor sub crusta de sare

In Pui la 18 Ian 2010

O reteta  care se prepara foarte usor si foarte rapid. Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei. Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu...

Chiftelute albe

In Pui la 17 Ian 2010

1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile...

Afisate 1 - 30 din 35 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]