1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.
2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.
3. Se imparte pieptul de gaina in fileuri subtiri. Daca aveti fileuri mai groase, se bat cu un ciocan de lemn, punind pieptul pentru batut , intre 2 foi de pergament . Se bate pieptul atent, ca sa nu se rupa carnea , si dupa aceia, se sareaza, se pipereaza pe o parte si alta si se aranjeaza una linga alta , sau fiecare in parte pe tava unsa cu putin ulei .Se presara cu condimente pentru pui.
4. Se repartizeaza toata ceapa taiata pe fileurile batute in forma de delusor. Se presara busuioc, leustean la dorinta. De asemenea , la dorinta , se taie ardeiul in rondele si se aranjaza peste ceapa.
5. Deasupra pe ceapa se toarna cite o lingura de maioneza . Maioneza este de dorit sa fie la temperatura camerei, ca sa o puteti repartiza mai usor deasupra cepei. Pe urma se presara cite 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mascata si se introduce tava la cuptor.
6. Peste 5 minute scadeti focul la temperatura de 160 C. In total batutele se coc 15-20 minute. Urmariti cuptorul Dstra .
Batutele se servesc la masa atit calde , cit ci reci. Ceapa se marineaza si dupa ce se coace , isi pierde gustul ei pronuntator de ceapa, devine foarte suculenta, gustoasa si neutra la gust.
Toate trei ingrediente : pieptul de gaina, ceapa si cascavalul formeaza un gust nemaipomenit. Deasemenea puteti sa le serviti la masa festiva , asortate pe platou cu rulada din piept de gaina cu ciuperci si cascaval sau cu parjoalede sarbatoare.