Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano. Presari mozzarella rasă. Adaugi feliile de șuncă, însă doar...

Ovocado

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată...

Zucchini in stil mediteranean

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2021

    Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două. Pui sare pe fiecare bucată de zucchini. Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient....

Aperitiv trandafiri din zucchini si bacon cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2021

   Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat...

Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2021

  Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc....

Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2020

  Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin. Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul...

Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2020

   Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă. Adaugi un ou, un...

Aperitiv covrigei cu susan

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2020

  Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen. Dai...

Tarta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2020

  Amesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți până obții un aluat omogen. Dai aluatul la frigider, până pregătești umplutura....

Aperitiv mini croissante cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2020

  După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici. Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul...

Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2020

  Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se...

Floricele cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2020

  Timp de pregătire: 2 h Timp de coacere: 27 min, foc mediu Porții: 10   Mod de preparare: Pentru aluat: Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g),...

Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2020

    Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă...

Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2020

  Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute)....

Placinta cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2020

  Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.  Pentru umplutură: se amestecă într-un castron...

Aperitiv briose din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2020

  Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă.  Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă...

Apertitiv saleuri de casa (2)

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2020

  Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e simplu, seamănă cu cel pe care...

Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2019

  Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.  Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți îndepărta, dar eu le-am păstrat. Se taie bucăți mici sau feliuțe. Se rumenesc într-o tigaie,...

Unt de casa

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2019

Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot. Se ia cu mâinile...

Aperitiv cosulete de vara cu crema de branza si castravete

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2019

      Se rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri.  Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc ușor. Se scot și se modelează cât sunt calde, pe fundul unor cești. Se lasă...

Aperitiv tarta cu branza, bacon si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

    Se lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei. Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt, presând ușor marginile. Se umple tarta cu...

Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2018

    Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în mijloc cu un păhărel, pentru a le scoate marginea şi a le lipi peste celelalte sfere. Nu uitaţi...

Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2018

  Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o farfurie de pe care sa-l mutati. Veti avea nevoie de ceva mai mult cascaval, eu am obtinut doar 4...

Taci si-nghite

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2018

    Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se...

Aperitiv acadele sarate

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2018

    Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de salam de vară. Se rulează şi se taie rondele groase. Se înfinge câte o frigăruie...

Aperitiv carnati cabanos in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2018

  Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei.  Se taie aluatul în dreptunghiuri, se crestează uşor cu un cuţit pentru a crea un model, după plac, se adaugă câte un cârnat pe fiecare bucată de aluat şi se rulează. Se ung cu oul bătut, se...

Aperitiv morcovi pascali

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2018

    Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute...

Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2018

  Cum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am pregătit 8 ouă roşii, 3 galbene, 2 albastre şi 3 verzi, de aceea pentru ouăle roşii am avut...

Aperitiv placinta taraneasca

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2018

   Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul...

Aperitiv oua cu maioneza si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2018

  Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură. Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.  Pentru...

Afisate 1 - 30 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Incepe o perioada in care iti doresti mai putina agitatie si mai multa meditatie. Este momentul sa stai de vorba cu tine insuti/insati si sa iti clarifici ce te motiveaza si te ajuta sa progresezi, dar si ce anume te impiedica sa evoluezi asa cum ai vrea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]