Aperitiv mini croissante cu crema de branza

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 2974 vizualizari

 

Mini croissantele din foietaj, cu cremă de brânză pot fi un aperitiv simpatic la o masă festivă. Sunt crocante, gustoase și se mănâncă ușor. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj;
  • 300 g telemea de vacă Delaco;
  • 50 g unt;
  • Smântână, după gust;
  • 1 ceapă albă;
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini croissante cu crema de branza:

 

După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici.

Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute sau până devin aurii. Se lasă la răcit, apoi se taie în două.

Pentru umplutură, peste telemeaua rasă, se adaugă untul rece dat pe răzătoare, ceapa albă curățată, spălată și tocată mărunt, smântână după gust, astfel ca amestecul să capete o consistență cremoasă. Se potrivește de sare.

Se servesc umplute sau oricum vă plac. Noi le-am servit și cu alte aperitive. Sunt de efect și festive.

 

Poftă bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/mini-croissante-cu-crema-de-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini croissante cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu trei feluri de branza si ceapa verde