Mini croissantele din foietaj, cu cremă de brânză pot fi un aperitiv simpatic la o masă festivă. Sunt crocante, gustoase și se mănâncă ușor.
După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici.
Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 35 de minute sau până devin aurii. Se lasă la răcit, apoi se taie în două.
Pentru umplutură, peste telemeaua rasă, se adaugă untul rece dat pe răzătoare, ceapa albă curățată, spălată și tocată mărunt, smântână după gust, astfel ca amestecul să capete o consistență cremoasă. Se potrivește de sare.
Se servesc umplute sau oricum vă plac. Noi le-am servit și cu alte aperitive. Sunt de efect și festive.
Poftă bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/mini-croissante-cu-crema-de-branza.html