Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2020 | 3493 vizualizari

 

Îmi plac saleurile cu aluat de casă. De această dată, am folosit borș la aluat, au ieșit fragede, ne-au plăcut mult. Am mai folosit borș la alte aluaturi și am fost mulțumită, așa că am zis să-l folosesc și la saleuri. Am pregătit o serie de saleuri răsucite, acestea au ieșit mai crocante, bucuria surorii mele, că ei îi plac așa, noi le mâncăm pe celelalte, mai fragede :)  Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt;
  • 1 ou L,
  • 160 g smântână;
  • 200 ml borș,
  • 650 g făină (cu tot cu frământat);
  • 1,5 linguriță sare;
  • 10 g praf de copt;
  • 80 g cașcaval ras;
  • Susan, după gust;
  • Mac, după gust,
  • 1 ou mare (sau 2 mici) pentru uns aluatul.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac:

 

 

Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Eu am avut nevoie de aprox 650 g făină.

Se întinde aluatul în foaie, se adaugă pe el restul de unt, rupt bucățele.

Se împachetează aluatul ca pe un plic, se întinde iar în foaie, repetând această operațiunea de 4 ori. Apoi se învelește în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.

 Se preîncălzește cuptorul. Se scoate aluatul de la frigider, se întinde aluatul, cu sucitorul, într-o foaie potrivită ca grosime. Ca să vă faceți o idee, veți obține o foaie de aprox 52 x 50 cm.

Se taie aluatul în fâșii cu un cuțit dat prin făină sau cu o rolă pentru pizza, apoi se unge cu oul bătut bine și se ornează cu cașcaval ras, mac și susan.

 

Se așază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc mediu, cam 20 de minute sau până devin aurii, dar nu brune, pentru ca vor se vor usca.

 

Porții: eu am obținut 4 tavi de saleuri.

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 20 min fiecare tavă

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/saleuri-de-casa-cu-bors-cascaval-susan.html

TIPS-URI

1

Sfat: Se păstrează în pungi de hârtie, care sunt mai bune decât cele din plastic pentru că lasă aerul să treacă și atunci saleurile nu se fac nici moi-gumoase a doua zi, nici nu se usucă, ci se păstrează ca textură și gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei sarati