Pieptul de pui il feliezi transversal in portii groase de 1,5-2 cm. Presari putina sare. Amesteci iaurtul cu oregano si boia. Zdrobesti fulgii de porumb cat mai marunt. Eu i-am pus intr-o punga si am dat cu sucitorul peste ei. Tavalesti pieptul prin iaurtul condimentat si apoi prin fulgi, dupa...
Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il adaugi peste ceapa calita. Iei amestecul de pe foc, adaugi carnea si condimentele dupa gust si...
Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )
Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si...
Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare.
Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai prin masina de tocat carne. Adaugi...
Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa.
Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din aluminiu!) si dai la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Indepartezi hartia si faci focul mic,...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare.
In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.
Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta....
Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.
Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.
Morcovul si ardeii ii tai cubulete....
Iepurele il speli bine.
Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat, timp de 8 ore.
Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu...
Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .
Condimentele se dizolva bine in ulei.
Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore.
In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi...
Pulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute.
Aprinzi focul la cuptor.
Cand cuptorul este fierbinte, condimentezi pulpele cu condimentul Maggi si le asezi in...
Puiul il transezi si il speli sub jet de apa rece, apoi il condimentezi cu sare si piper.
Uleiul in torni in cratita in care vrei sa gatesti. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt.
Bucatile de pui si ceapa le pui in cratita si le lasi cam 5 minute, pana cand se caleste usor ceapa....
Pulpele le speli sub jet de apa rece si le cureti.
Condimentezi cu sare si piper.
Oul il bati bine cu putina sare si un strop de piper.
Fulgii de porumb ii zdrobesti bine.
Iei fiecare pulpa si o treci prin oul batut, apoi prin fulgi si o asezi in tava tapetata cu hartie pentru copt....
Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.
Varza o toci marunt.
Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata.
Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia.
Continui cu inca un...
Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute.
Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.
Se...
In tigaia wok pui uleiul si il incingi.
Torni legumele congelate si adaugi 100 ml de apa. Condimentezi cu sare si piper. Lasi totul la foc mic pana cand scade apa.
Adaugi usturoiul tocat, apoi piper pana cand devin suficient de picante, amestecand usor. Daca vrei poti adauga si...
Pornesti cuptorul...ha-ha!
Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza si se lasa cca 30 minute.
Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt.
Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care...
Morcovul, marul si telina se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu crema de branza si se lasa la rece pana cand pregatesti nuggets-ul.
Pieptul de pui il speli si il tai bucati de cca 2*2 cm si il condimentezi cu sare si piper.
Pui uleiul in tigaie si...
Se prepara sosul cu care va fi uns puiul din miere, boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza mierii. Puiul se spala bine, i se face masaj cu 20g de unt pana ii intra in piele, se aseaza...
- Carnea se da prin masina de tocat.
- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.
- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa...
Cu o seara inainte de prwgatirea carnatilor, usturoiul curatat si tocat marunt se pune la macerat in vin;
Carnea se toaca, se adauga amestecul de usturoi cu vin, sare si piper ( dupa gust) si se framanta bine;
Se da amestecul la frigider pentru 2 ore si verifici de sare si piper;
Pe palnia...
Slanina proaspata se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa 2 zile.
Se curata de sare si se pune la fiert in zeama de varza; adaugi apa, atat cat sa fie bine acoperita slanina; adaugi piperul si foile de dafin; lasi la fiert cam 60 minute, astfel incat furculita sa intre cu usurinta in...
a. CHIFTELE
- Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si...
- pieptul de pui il feliezi ,il condimentezi,il rulezi si il dai la rece
- bati oul bine cu putina sare
- tai cascavalul si ardeiul bastonase
- ungi un vas termorezistent cu ulei
- scoti pieptul de pui si il intinzi
- ungi fiecare fasie cu crema de branza, asezi o felie de muschi...
-pieptul de pui se spala,se taie felii si se sareaza
-legumele si fructele se taie bucati
-se caleste carnea in uleiul incins pana cand prinde putina culoare
-se adauga legumele si fructele si se calesc pana cand se inmoaie
-se adauga apa,se acopera cu un capac si se fierb inabusit...
- pieptul de pui se curate de piele, se spala si se fierbe 20 de minute in apa cu sare,impreuna cu morcovii si broccoli;
- dupa ce s-a fiert ,pieptul si morcovii se taie cuburi de...
PENTRU ALUAT:
Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea;
Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de clatite de consistenta unei smantani mai subtire;
Se coc foi de clatie mai mari,in tigaia unsa cu...
-puiul se spala si se condimenteaza pe interior si pe dinafara cu sare,piper si boia
-se unge cu ulei
-o sticla de 500 ml(din sticla)se umple cu apa
-se aseaza in cuptor un vas de iena suficient de mare si se umple pe jumatate cu apa
-se aseaza puiul pe sticla
-se da la cuptor...
- se aseaza o felie de friptura, apoi una de cascaval si una de sunca;
- se aseaza ciuperca in mijloc
- se aseaza apoi felia de muschiulet, cea de friptura si cea de cascaval
- se fixeaza cu o scobitoare
- se orneaza cu felia de ardei
- se da la cuptorul preincalzit pentru cca 20...
Crispy de pui cu mix de salata
Pieptul de pui il feliezi transversal in portii groase de 1,5-2 cm. Presari putina sare. Amesteci iaurtul cu oregano si boia. Zdrobesti fulgii de porumb cat mai marunt. Eu i-am pus intr-o punga si am dat cu sucitorul peste ei. Tavalesti pieptul prin iaurtul condimentat si apoi prin fulgi, dupa...
Sarmale ardelenesti in oala de lut
Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il adaugi peste ceapa calita. Iei amestecul de pe foc, adaugi carnea si condimentele dupa gust si...
Friptura la tava
Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum ) Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si...
Drob de pui cu smantana
Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai prin masina de tocat carne. Adaugi...
Legume cu pui garam-masala
Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa. Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din aluminiu!) si dai la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Indepartezi hartia si faci focul mic,...
Musaca ardeleneasca
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare. In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet. Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta....
Rulada de porc cu legume
Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul si ardeii ii tai cubulete....
Iepure umplut
Iepurele il speli bine. Realizezi un amestec dintre uleiul aromatizat si condimente ( 1/2 lgt sare, jumatate din cantitatea de piper, boia si Maggi), cu care vei unge carnea de iepre si o vei lasa la marinat, timp de 8 ore. Ceapa o cureti, o speli si o tai cubulete, apoi o amesteci cu...
Iepure fezandat la cuptor
Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece . Condimentele se dizolva bine in ulei. Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore. In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi...
Pulpe fragede cu usturoi
Pulpele le tai in doua , le speli cu apa rece, le condimentezi cu sare si piper, le stropesti cu bere ( jumatate de cantitate) si le lasi la rece 30 de minute. Aprinzi focul la cuptor. Cand cuptorul este fierbinte, condimentezi pulpele cu condimentul Maggi si le asezi in...
Tocana alba de pui
Puiul il transezi si il speli sub jet de apa rece, apoi il condimentezi cu sare si piper. Uleiul in torni in cratita in care vrei sa gatesti. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt. Bucatile de pui si ceapa le pui in cratita si le lasi cam 5 minute, pana cand se caleste usor ceapa....
Pulpe crocante
Pulpele le speli sub jet de apa rece si le cureti. Condimentezi cu sare si piper. Oul il bati bine cu putina sare si un strop de piper. Fulgii de porumb ii zdrobesti bine. Iei fiecare pulpa si o treci prin oul batut, apoi prin fulgi si o asezi in tava tapetata cu hartie pentru copt....
Varza cu carne ca la Beclean
Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm. Varza o toci marunt. Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata. Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia. Continui cu inca un...
File de porc in crusta
Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute. Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor. Se...
Aripioare glazurate cu legume picante
In tigaia wok pui uleiul si il incingi. Torni legumele congelate si adaugi 100 ml de apa. Condimentezi cu sare si piper. Lasi totul la foc mic pana cand scade apa. Adaugi usturoiul tocat, apoi piper pana cand devin suficient de picante, amestecand usor. Daca vrei poti adauga si...
Pui fraged cu cus-cus si piure de dovleac,Agricola
Pornesti cuptorul...ha-ha! Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza si se lasa cca 30 minute. Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt. Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care...
Nuggets de pui cu salata de cruditati
Morcovul, marul si telina se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu crema de branza si se lasa la rece pana cand pregatesti nuggets-ul. Pieptul de pui il speli si il tai bucati de cca 2*2 cm si il condimentezi cu sare si piper. Pui uleiul in tigaie si...
PUI PE STICLA CU LEGUME
Se prepara sosul cu care va fi uns puiul din miere, boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza mierii. Puiul se spala bine, i se face masaj cu 20g de unt pana ii intra in piele, se aseaza...
Sarmale cu chisca
- Carnea se da prin masina de tocat. - Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. - Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa...
Carnati de casa
Cu o seara inainte de prwgatirea carnatilor, usturoiul curatat si tocat marunt se pune la macerat in vin; Carnea se toaca, se adauga amestecul de usturoi cu vin, sare si piper ( dupa gust) si se framanta bine; Se da amestecul la frigider pentru 2 ore si verifici de sare si piper; Pe palnia...
Slanina condimentata
Slanina proaspata se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa 2 zile. Se curata de sare si se pune la fiert in zeama de varza; adaugi apa, atat cat sa fie bine acoperita slanina; adaugi piperul si foile de dafin; lasi la fiert cam 60 minute, astfel incat furculita sa intre cu usurinta in...
Chiftele cu legume si sos
a. CHIFTELE - Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si...
Rulouri de pui cu "Ceva fin"
- pieptul de pui il feliezi ,il condimentezi,il rulezi si il dai la rece - bati oul bine cu putina sare - tai cascavalul si ardeiul bastonase - ungi un vas termorezistent cu ulei - scoti pieptul de pui si il intinzi - ungi fiecare fasie cu crema de branza, asezi o felie de muschi...
Pui Cocktail
-pieptul de pui se spala,se taie felii si se sareaza -legumele si fructele se taie bucati -se caleste carnea in uleiul incins pana cand prinde putina culoare -se adauga legumele si fructele si se calesc pana cand se inmoaie -se adauga apa,se acopera cu un capac si se fierb inabusit...
Frigarui de pui cu legume si mozzarella
- pieptul de pui se curate de piele, se spala si se fierbe 20 de minute in apa cu sare,impreuna cu morcovii si broccoli; - dupa ce s-a fiert ,pieptul si morcovii se taie cuburi de...
Clatite cu surpriza
PENTRU ALUAT: Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea; Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de clatite de consistenta unei smantani mai subtire; Se coc foi de clatie mai mari,in tigaia unsa cu...
Pui pe sticla cu legume gratinate
-puiul se spala si se condimenteaza pe interior si pe dinafara cu sare,piper si boia -se unge cu ulei -o sticla de 500 ml(din sticla)se umple cu apa -se aseaza in cuptor un vas de iena suficient de mare si se umple pe jumatate cu apa -se aseaza puiul pe sticla -se da la cuptor...
SANDWICH "DUPA PETRECERE"
- se aseaza o felie de friptura, apoi una de cascaval si una de sunca; - se aseaza ciuperca in mijloc - se aseaza apoi felia de muschiulet, cea de friptura si cea de cascaval - se fixeaza cu o scobitoare - se orneaza cu felia de ardei - se da la cuptorul preincalzit pentru cca 20...