publicat la 24.08.2020
publicat la 31.07.2020
publicat la 30.07.2020
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Traistute umplute
Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei. Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi. Leurda o tai fâșii. Ciupercile și porumbul le...
Urzici picante cu tofu crocant
După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. ...
Supa-crema de legume cu crutoane de tofu
Cred ca nu trebuie sa va mai spun ca trebuie sa curatati legumele si sa le fierbeti in apa cu sare. Cand sunt fierte, le puneti in blender si le pasati bine adaugand supa care putin. Condimentati cu piper dupa gust. Cat timp fierb legumele, taiati branza cubulete si o coaceti la...
Salata Somn usor
Salata o speli și o rupi bucăți. Ridichile le speli și le tai felii. Procedezi la fel și cu maslinele, brânza, nucile și roșiile cherry. Amesteci totul, adaugi uleiul și zeama de lămâie, omogenizand. La final presari semințele și servesti cu poftă.
Ciuperci brune cu tofu si cus-cus
Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei. Între timp incalzesti grilul ( eu am folosit aparatul pentru sandviciuri calde). Așezi ciupercile pe...
Sushi a la Cluj
Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care îl pui la fiert . Trebuie să fiarbă 20 de minute la foc mic. Adaugi otetul si lași orezul să...
Pasta de naut
Scurgi bine nautul din conserva si pastrezi zeama. Pui boabele in vasul pentru blender, adaugi usturoiul taiat felii, semintele si uleiul si blendezi bine. Din cand in cand, adaugi cate putina zeama, pana cand obtii o pasta de consistenta moale, ca un piure. Decorezi cu boia dulce/...
Orez copt
Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust) Cand este fiert, acoperi vasul si il lasi asa 15 minute. Legumele le pui intr-o cratita impreuna cu 1 lg de ulei, oregano si un praf de sare, lasandu-le la foc iute, 5...
Fasole pargalita
Fasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare. Strecori boabele si pastrezi...
Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)
Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele. Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt. Ciupercile la scurgi de zeama si le tai marunt. Pasatul il speli in apa rece. Pentru inceput, pui ceapa sa se caleasca 5 minute in ulei....
Maioneza de post
Intr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi. Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa mixezi cu miscari usoare de jos in sus. Totul nu va dura mai mult de 30 de secunde! ...
Chec bicolor de post
Ungi tavile de chec cu ulei si le tapetezi cu faina. Zaharul, apa minerala si uleiul se bat cu mizerul cca 1 minut. Incorporezi faina si zaharul vanilat, batand cu mixerul pana obtii o consistenta cremoasa, ca o smantana mai groasa. Adaugi praful de copt stins cu zeama de...
Iahnie de fasole cu cuburi de soia
Fasolea o alegi si o pui la inmuiat pentru cateva ore. Morcovul il cureti, il speli si il dai pe razatoare. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt. Incingi uleiul in cratita si adaugi morcovul si ceapa, calindu-le pentru 1 minut. Adaugi fasolea scursa de apa, sare si piper...
Sarmale cu pasat si ciuperci
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate. Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile; Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare; Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul ...
Sarmale de post
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate. Puneti granulele de soia intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita;lasati-le la inmuiat 30-40 minute; apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare; Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le...
Tocanita de cartofi cu cubulete "Inedit"
Tocam ceapa marunt; intr-o cratita incapatoare, punem ulei cat sa acopere fundul vasului si calim in ulei ceapa, pana devine transparenta. Punem cartofii si morcovii taiati cubulete, amestecam bine, apoi turnam apa cat sa acopere cartofii; condimentam dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic;...
Orez copt cu snitele de soia
PENTRU OREZ: -legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei -se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute -se adauga sare,piper,boia -se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute -intre timp se unge cu...
Lasagna(de post)
- se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi. - adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi...
Clătite cu caise şi sos de ciocolata
-Puneţi într-un bol băutura de soia,apa minerala, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. -Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, punand cate un polonic din aluat in tigaie,până se termină aluatul....