publicat la 02.02.2013
publicat la 07.12.2012
publicat la 28.10.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Cheesecake cu piersici - fara coacere
Biscuitii se macina la robot. Se amesteca cu untul moale si laptele. Se framanta putin cu mana si se tapeteaza cu" aluatul" obtinut o tava cu inel detasabil, acoperita cu hartie de copt (a mea are diametrul de 28 cm) Crema de branza se amesteca cu smantana in robot si se adauga...
Gem de mere si pepene galben
Eu am curatat merele de cotor si le-am mixat cu tot cu coaja in robot. Pepenele, fara coaja si seminte. Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba la foc moderat, amestecand din cand in cand. Am fiert cam 2 ore. Pentru ca eu am vrut sa aiba o consistenta mai groasa, am adaugat la sfarsit un pliculet...
Cea mai simpla si cremoasa inghetata
Bananele se baga pentru cateva ore in congelator cu tot cu coaja. Se scot si se lasa 5 minute pe masa. Se decojesc si se mixeaza cu robotul sau blenderul. Va rezulta o inghetata grozava!
Rulada cu dulceata
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga pe rand zaharul. Cand albusurile sunt tari, adaugam pe rand galbenusurile, apoi treptat faina, amestecand usor. Coacem in tava, pe hartie de copt, la 180 de grade, aproximativ 20 de minute. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca. Abia apoi o...
Gem de capsuni dietetic
Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se pun la fiert impreuna cu gelifiantul. Urmati instructiunile de pe pachet. In 10 minute e gata de pus in borcane. Are o culoare superba si un gust yamiiiii! Pofta buna!
Tort cu capsuni , piersici si ciocolata
Blatul : Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb,...
Cubulete cu mere
Albusurile se mixeaza spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Amestecand incet, incorporam praful de copt si faina. In tava punem jumatate din blat, apoi adaugam merele taiate bucati mari, astfel incat sa acopere toata suprafata, dar nu le apasam in blat. Turnam...
Dulceata de nuci verzi
Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala din ele. Schimbam in acest timp apa de cateva ori. A doua zi fierbem un sirop din apa si zahar , la...
"Miere " din flori de salcam
Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie. Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil. Stoarceti florile...
"Miere" de papadie
Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara, din gradini. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil. Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa...
Felii cu ou
Ouale se bat cu furculita pana se omogenizeaza. Incingem ulei intr-o tigaie si dam pe rand feliile de franzela prin ou, pe o parte si pe alta, apoi le prajim in ulei incins, la foc mediu. Se scot pe un servet de hartie, ca sa se mai absoarba surplusul de ulei si le pudram fierbinti cu zahar tos....
Ciurigi
Se framanta bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie, adaugati faina sau iaurt, dupa caz. Pe masa infainata intindeti aluatul de aproximativ 1/2 cm grosime si taiati-l patratele sau dreptunghiuri cam de 10 cm lungime si 5 latime. Faceti in mijlocul fiecaruia o taietura mica cu cutitul, prin...
Biscuiti cu scortisoara
Se freaca untul cu zaharul spuma,apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, terminand cu faina. Se amesteca bine. Pe masa infainata, se intinde aluatul rezultat, apoi se taie in forma dorita, cu o grosime de 1/2 cm. Se coc la 180 grade, pana se rumenesc marginile.
Salata de fructe cu caramel si frisca
Se taie portocala si kiwi bucatele mai mari, iar banana rondele. Se pun in mod egal in cupe, fructe din fiecare fel. Zaharul se caramelizeaza. Se stinge cu 1 polonic de zeama din compotul de cirese. Cand zaharul e topit, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se lasa la racit. Rece, se toarna...
Cozonac - baigli
Se framanta aluatul. Se pune faina si laptele praf intr-un vas, se face in mijloc o gaura cu mana, se adauga laptele cald si apoi drojdia. Se lasa 5 minute sa dospeasca putin, apoi se adauga galbenusurile, margarina topita, smantana, sarea si zaharul. Se framanta pana aluatul se desprinde de pe...
Desert rulada perfecta
Crema de biscuiti: O cana zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Se ia de pe foc si se pun 300 g biscuiti macinati fin cu robotul sau masina de tocat carne. Se imparte cantitatea in doua si se pune egal peste cele 2 foi de...
Placinta la minut
Luam o bucatica de aluat pe care o framantam in mana pana devine ca o mingiuta, apoi o intindem cu sucitorul bine bine , aproximativ de 1/2 cm grosime, pe masa unsa cu putin ulei. Ungem o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei si cand e incinsa, punem placinta la copt. Cand se rumeneste, o...
Prajitura frageda cu mere
Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, laptele, uleiul treptat, apoi praful de copt si faina.Rezulta un aluat mai subtire. Se curata de coaja merele, se razalesc , apoi se storc in maini ca sa iasa zeama din ele. Se adauga zaharul ,scortisoara si vanilia, amestecand bine. In...
Branzoaicele mamei
Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore. Se ia cate o parte din aluat, se intinde pe masa in forma de dreptunghi, cu grosimea de 1/2 cm, apoi se taie in patrate egale. Pe...
Melcisori dulci din foietaj
Aluatul de foietaj se intinde pe masa si se taie in forma de bastonase lungi si subtiri, depinde de forma pe care vrem sa o aiba. Eu am vrut sa fie in forma de melci, asa ca am rulat bastonasele si asa le-am copt. Cand erau inca calduti melcii, i-am pudrat cu zahar.
Eclere cu vanilie si ciocolata
C ojile: Puneti la fiert apa+untul+ zaharul + sarea si lasati sa fiarba. Luati vasul deoparte si adaugati faina. Amestecati bine. Cand compozitia e calduta, adaugati pe rand ouale, unul cate unul si mixati bine dupa fiecare. Puneti compozitia intr-un posh si turnati aluatul obtinut pe...
Alba-ca-Zapada
Se fac mai intai foile. Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 4 bucati, care se intind fiecare si se coc pe rand pe dosul tavii, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca putin marginile. Nu se lasa mai mult.Aveti grija, foile se coc foarte repede. Intre timp puteti sa...
Clatite cu lapte condensat
Se pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga. Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi suficient de moale, incat sa curga. Luam cate un polonic o data si il punem la copt in tigaie...
Bomboane Bounty
Margarina se freaca bine cu zaharul pudra. Se adauga frisca lichida, apoi nuca de cocos.Se amesteca bine. Daca compozitia va iese prea moale, dati-o putin la frigider. La mine mi-a iesit potrivit de tare, asa incat sa o modelez cum vreau. Am format un fel de batoane micute pe care le-am dat...
Milch Schnitte
Foile: Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Faina, praful de copt, cacaoa si grisul, se adauga pe rand la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea....Se bat albusurile spuma si se toarna peste compozitia de mai sus. Se coc doua foi in tava 30x34 cm, la 165...
Nasturasi cu lapte condensat
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Se amesteca faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si se pune peste crema de unt. Se framanta pana se obtine o biluta moale. Se tine 30 de minute la rece. Se formeaza bilute care se pun in tava si care se apasa apoi cu...
Cornulete cu dulceata din coji de lubenita si rahat
Laptele caldut ,se amesteca cu zaharul si drojdia. Faina se amesteca cu o lingura de lemn cu untura .Adaugam apoi laptele si oul . Lasam la dospit. Se taie apoi aluatul in forma dorita, se pune dulceata sau rahatul si se ruleaza. Se coc la foc mediu. Reci, se pudreaza cu zahar.
Bomboane Raffaello
Se freaca bine untul cu zaharul pudra. Se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos. Se formeaza bilute in mijlocul carora se poate pune o aluna sau stafide. Se dau prin nuca de cocos ramasa.
Prajitura Tosca
Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute. Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam...
Prajitura indragostita
Se face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da la copt. Pana se coace blatul, se face crema. Se pun la fiert 400 ml lapte. Cu restul de lapte se...