alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete

Paste tagliatelle cu sos de rosii si ciolan afumat

In Paste la 22 Sep 2011

Pastele se pun la fiert. Se toaca ceapa, ardeii se taie marunt si se calesc la foc mic in ulei. Se adauga ciolanul taiat bucatele si se lasa la prajit. Cand e gata, se adauga sosul de rosii si se condimenteaza, dupa gust. Pastele se strecoara bine, apoi, calde inca, se amesteca cu untul si...

Paste de casa

In Paste la 19 Sep 2011

Se bat ouale bine si se adauga faina. Se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini si e mai elastic. Se da forma unei baghete mai groase, care se taie apoi in bucatele de 1-2 cm grosime. Se intind cu sucitorul sau cu masina de intins aluat foarte subtire, pe masa infainata si apoi se...

Zacusca de fasole si ciuperci

In Zacusca la 17 Sep 2011

Se pune fasolea la fiert. Intre timp, se curata ceapa si se fierbe intreaga aproximativ 10 minute. Pana fierbe ceapa, curatam ardeii si gogosarii si ii tocam cu robotul, apoi tocam si ceapa fiarta si strecurata. Punem ardeii si ceapa la foc mic, sa fiarba putin in zeama lor. Tocam bine...

Salata de paste

In Paste la 16 Sep 2011

Fierbeti pastele si le scurgeti. Taiati legumele in forma dorita, preferabil mai mari. Nu e obligatoriu sa puneti exact ceea ce am scris eu. De exemplu, daca puneti ardei numai de o culoare, nu e nimic. Schimba doar aspectul, nu si gustul. Puteti pune de asemenea, mai multe sau mai putine...

Onion rings

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2011

Se prepara sosul, mai intai. Punem toate ingredientele intr-un castron si le amestecam bine, apoi punem sosul la frigider. Curatam ceapa si apoi o taiem felii de aprox. 1/2 cm. Desprindem inelele de ceapa, cu grija, sa nu se rupa. Preparam aluatul pt pane: batem oul bine, adaugam...

Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana

In Ciorbe la 9 Sep 2011

Cum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se adauga faina in oala. Se amesteca bine cu telul, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana, apoi...

Iaurt cu bucati mari de banane si struguri

In Dulciuri la 9 Sep 2011

Se spala fructele. Iaurtul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga banana rondele si strugurii boabe intregi.

Sos chilli

In Sosuri la 9 Sep 2011

Rosiile se spala si se oparesc cateva minute in apa fierbinte, pe foc, apoi se curata de pielite. Gogosarii si ardeii iuti se taie bucati.  Toate legumele se macina bine la robot pana devin ca o pasta mai  groasa, apoi se pun la fiert impreuna cu otetul, zaharul si sarea. Se lasa la...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2011

Se spala fructele, se curata de coaja si se scoate samburele. Se pun la fiert cu jumatate cantitatea de zahar si gelfixul, la foc mare, amestecand des. Dupa ce a dat cateva clocote, se ia de pe foc, se adauga restul de zahar si se lasa pana incepe sa fiarba din nou. Se opreste focul si se...

Ciorba de pui a la grec -varianta mea

In Ciorbe la 8 Sep 2011

Se curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa putin la rumenit, vreo 5 minute, apoi se umple oala cu apa. Se condimenteaza, dupa gust. Cand...

Clatite americane cu aroma de banane

In Dulciuri la 8 Sep 2011

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se  freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi galbenusurile si albusurile.La urma, adaugam bananele mixate bine. Trebuie sa rezulte un fel de aluat...

Sos de rosii cu chiftele si paste umplute

In Paste la 6 Sep 2011

Se prepara mai intai chiftelele. Se amesteca bine toate ingredientele. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de solida, asa incat sa putem face usor bilutele de chiftele. Daca e prea moale, mai adaugati pesmet sau paine. Se prajesc in baie de ulei sau la cuptor. Puneti pastele la fiert in...

Mancare de cartofi cu carne sau carnati

In Porc la 5 Sep 2011

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu o lingurita sare. Intre timp, carnea de porc se taie in bucatele mai groase si se prajeste intr-o tigaie teflonata, ca si gratarele. Cat timp ea se prajeste, tocati ceapa si  ardeii si puneti-i la calit in putin ulei,...

Pilaf de orez cu ciocanele - Reteta de mancare ca la mama acasa

In Pui la 3 Sep 2011

Cum se prepara Pilaf de orez cu ciocanele - Reteta de mancare ca la mama acasa Se toaca ceapa, morcovul si ardeii si se pun intr-o tigaie la calit, in ulei. Cand sunt calite pe jumatate, se adauga ciocanelele si se condimenteaza. Se lasa la prajit. Daca incepe sa se prinda de tigaie,...

Crema de vinete si ardei copti

In Salate la 3 Sep 2011

Se coc vinetele si ardeii, se decojesc si se mixeaza bine. Se adauga treptat uleiul, apoi condimentele si la urma cepa tocata. Se mai mixeaza putin, pana devine fina ca si o crema. Foarte buna!

Ardei copti in otet

In Mancaruri de post la 3 Sep 2011

Ardeii se spala si se coc pe plita, in cuptor, pe gratar sau in carbuni si se pun intr-un castron acoperiti cu un prosop. Asa acoperiti se vor curata mult mai usor, pt ca se inmoaie pielea. Curatati, se pun in strecurator, apoi se asaza in borcane. Peste ei, se adauga otetul amestecat in...

Ketchup de casa picant

In Bulion la 2 Sep 2011

Se toaca foarte bine ceapa, usturoiul si ardeii in robot si se pun la calit in ulei. Cand sunt caliti, se adauga pasta de ardei, se mai lasa putin, apoi se adauga bulionul si otetul. Se pun pe rand condimentele si se lasa la fiert pana capata consistenta dorita. Daca vreti, pt a fi si mai...

Muraturi asortate picante

In Muraturi la 1 Sep 2011

Se curata legumele, se spala si se taie bucatele mai mari gogonelele, ardeii, gogosarii. Ceapa am taiat-o solzisori , iar morcovul rondele. Varza, fideluta.Usturoiul l-am lasat catei intregi. Le-am amestecat bine pe toate si le-am sarat. Dupa ce s-au inmuiat putin (mai ales varza), le-am pus...

Inghetata de banane

In Dulciuri la 31 Aug 2011

Mixerul meu de bucatarie isi face singur treaba, asa ca eu doar am separat albusurile si le-am pus in castronul de la mixer. Cand s-a intarirt putin am adaugat 2 linguri zahar, pe rand. Intre timp, am frecat putin galbenusurile cu celelate 2 linguri de zahar si cu vanilia, apoi le-am adaugat...

Dulceata de rosii galbene

In Dulceata / Gem la 31 Aug 2011

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar. Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si...

Savarine

In Prajituri la 31 Aug 2011

Se bat albusurile cu jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas, uleiul si praful de copt. Se adauga peste albusurile spuma si apoi se incorporeaza pesmetul, amestecand usor. Compozitia se toarna in forme si se da la copt. Intre timp se prepara siropul: se...

Briose cu mere

In Prajituri la 30 Aug 2011

Se mixeaza ouale cu zahar, se adauga iaurtul, apoi treptat uleiul,esenta de vanilie, praful de copt si apoi faina, amestecand incet. Compozitia rezultata se toarna in forme, dar nu chiar pana sus. Deasupra compozitiei din forme se pun cubuletele de mar. Se da la cuptor, pana se rumenesc. Se...

Melcisori de pizza

In Pizza la 29 Aug 2011

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute).  Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga...

Rosii in bulion

In Conserve la 28 Aug 2011

Am spalat rosiile si le-am intepat putin cu o scobitoare, ca sa nu plesneasca la fiert, ci sa-si pastreze forma si le-am pus in borcane. Peste ele am pus bulionul, amestecat cu conservant si am sigilat borcanele. Le-am pus la fiert in apa pt aproximativ 30 minute din momentul fierberii....

Snitele in pijama

In Porc la 27 Aug 2011

Se taie carnea pt snitele cu grosimea de aprox. 1 cm si se bate putin, apoi se condimenteaza. Se prepara un aluat mai grosut din oua, faina + condimente si se da pe rand fiecare bucata de carne prin aluat, apoi se prajeste in baie de ulei, la foc moderat, si pe-o parte si pe cealalta. Se pun...

Salata de vinete rapida si foarte gustoasa

In Mancaruri de post la 27 Aug 2011

Se coc vinetele si se curata. Se pun asa intregi in robot si se toaca bine. Se adauga incet uleiul, cu robotul pornit (sau cu mixerul), pana incep sa se albeasca. Ceapa se toaca in presa pt usturoi si se adauga langa celelalte ingrediente, in robot. Se sareza si pipareaza dupa gust. Merg...

Vinete cu ardei copti la borcan pt iarna

In Conserve la 27 Aug 2011

Se coc vinetele si ardeii, se curata si se baga vinetele asa intregi in borcan, cate incap. Intre ele se baga bucatele mari de ardei copti. Se capseaza  si se pun la fiert in apa pana la nivelul capacului. Se fierb 30 de minute. Pt. ca sunt mai sensibile, le-am si legat, ca sa fiu...

Varza murata la borcan

In Muraturi la 27 Aug 2011

Se taie varza fideluta. Se amesteca bine cu sarea, pana se inmoaie. Se asaza in borcan si se apasa bine. Daca nu a lasat suficienta zeama cat sa o acopere, mai adaugati putina apa cu sare. Daca doriti, pentru a da aroma verzei, adaugati si marar sau alte ierburi. Se da la rece. La iarna, o...

Un pranz gata in 15 minute

In Mancaruri cu carne la 26 Aug 2011

Se taie cartofii in forma dorita, se stropesc cu ulei, amestecandu-i, apoi se pun la prajit in tigaie teflonata.Se adauga si carnatul, apoi carnea condimentata cu sare si piper. Dupa 10 minute, timp in care intoarcem gratarele si amestecam cartofii, adaugam oul, pt ca el se face mai repede....

Pasta de gogosari si ardei pentru iarna

In Conserve la 25 Aug 2011

Se curata de cotor ardeii si gogosarii si se dau prin robot sau masina de tocat . Se pun la foc mediu, cu putin ulei. Se lasa la calit aproximativ o ora. Se sareaza si apoi se adauga conservantul. Se amesteca bine si se ia de pe foc. Pasta rezultata se pune fierbinte in borcane curate, care...

Afisate 151 - 180 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]