Laptele,ouale,zaharul , untul si sarea se pun intr-un vas si se mixeaza.Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Luam apoi cu un polonic aluatul si il turnam intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei ( foarte putin ) si incinsa in prealabil pe focul de la aragaz.
Intocmai...
1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa.
2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o facem solzisori, varza fideluta si dam si morcovul pe razatoare.
3. Incingem uleiul in wok si...
1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul...
1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit.
2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul...
Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta.
Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele,...
1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)...
2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide.
3. Clatitele se vor...
1. Punem la incins uleiu, apoi sotam ceapa taiata marunt impreuna cu buchetelele de brocoli( spalate in prealabil)....Se lasa pe foc cca 7-8 min, timp in care se amesteca in continuu.
2. Se va da focul mic si vom adauga zaharul si usturoiul taiat marunt si, lasam pe foc pana ce legumele devin...
Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana cand obtinem un aluat consistent ( o idee mai gros decat aluatul de clatite )...nu trebuie sa va speriati daca pare cumva taiat....la copt nu va exista nicio problema...
1. Se curata legumele de coaja, apoi se taie cubulete si se dau la fiert; cand ingredientele s-au inmuiat se lasa putin la racit, apoi , cu ajutorul unui blender se obtine un piure cat mai fin ( pentru acest pas e nevoie ca apa in care au fiert legumele sa nu fie scursa !!! )
2.Acest...
Pe o scobitoare se va prinde o rosiuta cherry, o frunza de busuioc si o bila de mozzarella; se asezoneaza apoi cu sare, piper proaspat macinat si cativa stropi de ulei de masline....o gustoare tare sanatoasa si satioasa....aceste aperitive dau bine si pe mesele festive!
Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe...
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute. Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu. Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute,...
1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.
2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi...
Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii....
Din toate ingrediedientele se obtine un aluat omogen, care se lasa la odihnit cca 10 min, apoi se intinde foaie subtire ; tips: trebuie lucrat intr-o camera rece, pentru ca untura sa nu se inmoaie foarte mult ( ptr ca la copt vav capata un miros de ranced daca este topita in aluat)....
1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate)
2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii...
1. Se spala oul, apoi se sparge intr-un vas adanc; se pune peste ou faina cat cuprinde. se subtiaza cu apa rece si, se continua pana cand se termina faina, apa si berea.
2. Cand amestecul arata ca o smantana, se adauga un praf de sare, apoi se da aluatul la rece ( clatitele ne ies mai...
1.Punem intr-un vas faina,piperul,paprica si untul la temperatura camerei si amestecam, apoi adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul;adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizarea totala!
2. Se intinde o foaie nu foarte groasa, si, cu ajutorul formelor de...
1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si se lasa la racorit.
2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat.
3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima.
4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se...
1. Margarina se freaca bine cu zaharul , cu ouale si galbenusul; se adauga apoi fructele confiate, zeama de la lamaie si coaja rasa a acesteia, romul si cubuletele de ciocolata. La final, se incorporeaza faina, amestecata cu praful de copt.
2. Tava de copt se tapeteaza cu faina ( sau cu...
1. Din faina,margarina, zahar si galbenus, se framanta un aluat omogen, consistent; se da la rece cam 20 min, invelindu-se in folie.
2. Se scoate aluatul de la rece, se indeparteaza folia si se intinde o foaie nu foarte groasa; din aceasta foaie , cu ajutorul formeleor speciale ( eu am ales...
1.Aluatul pentru suberek este unul din cele mai simple aluaturi din cate exista; se pune intr-un vas faina cernuta, sarea apoi se adauga usor, usor apa calduta, pana cand obtinem consistenta dorita ( se simte la mana). Daca aluatul se lipeste de mana se mai adauga faina, pana in momentul in care...
1. Facem un amestec din branza si unt, ii dam gust cu piper si boia,apoi cu ajutorul unor forme de fursecuri formam diverse modele si dam totul la rece pentru 15-20 min.
2. Ornam cu bucatele de ardei gras colorat, iar cu ajutorul firelor de ceapa prindem sub forma de fundita, ca o panglica de...
Legumele se taie marunt, cubulete, si se trag in tigaie 5-8 min, pana obtinem un sos; intre timp si pieptul de pui taiat fasii subtiri se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu ulei, se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, etc....dupa acesti dintai pasi , nu ne ramane decat sa trecem la...
Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min.
Am facut...
PREPARARE:
Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul )....
Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie.
Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de...
Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele,nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Taiem ciocolata in bucatele sau folosim chips-uri de ciocolata. Incorporam bine si cu o lingura punem compozitia obtinuta in formele de muffin.Dam la cuptorul...
1. Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului ( folosind doar jumatate din bucata de aluat, iar cealalta bucata o pastram pentru a decupa din ea figurinele pentru iarna) ; odata intins aluatul, se decupeaza cu ajutorul unui disc sau a uni farfurii mari intinse ( trebuie sa fie mai mare decat tava...
1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele de menta, radem coaja de la lamai si stoarcem sucul acestora so amestecam toate ingredientele cu...
Pancakes
Laptele,ouale,zaharul , untul si sarea se pun intr-un vas si se mixeaza.Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Luam apoi cu un polonic aluatul si il turnam intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei ( foarte putin ) si incinsa in prealabil pe focul de la aragaz. Intocmai...
Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)
1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa. 2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o facem solzisori, varza fideluta si dam si morcovul pe razatoare. 3. Incingem uleiul in wok si...
Tort Amandina
1.Se separa galbenusurile de albusuri, punandu-se in castroane incapatoare (2-3 l). Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, amestecand incontinuu, 4-5’, pana se topeste zaharul.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga apoi apa si galbenusurile frecate cu ulei si, cu ajutorul...
Placinta cu iaurt
1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit. 2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul...
Salata verde cu mozzarella si nuci
Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta. Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele,...
Clatite tavalite
1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)... 2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide. 3. Clatitele se vor...
Supa crema de brocoli (cu mustar)
1. Punem la incins uleiu, apoi sotam ceapa taiata marunt impreuna cu buchetelele de brocoli( spalate in prealabil)....Se lasa pe foc cca 7-8 min, timp in care se amesteca in continuu. 2. Se va da focul mic si vom adauga zaharul si usturoiul taiat marunt si, lasam pe foc pana ce legumele devin...
Waffe sarate (cu cascaval si branza de burduf)
Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana cand obtinem un aluat consistent ( o idee mai gros decat aluatul de clatite )...nu trebuie sa va speriati daca pare cumva taiat....la copt nu va exista nicio problema...
Supa crema de cartofi dulci
1. Se curata legumele de coaja, apoi se taie cubulete si se dau la fiert; cand ingredientele s-au inmuiat se lasa putin la racit, apoi , cu ajutorul unui blender se obtine un piure cat mai fin ( pentru acest pas e nevoie ca apa in care au fiert legumele sa nu fie scursa !!! ) 2.Acest...
Salata de rosii cherry si mozzarela
Pe o scobitoare se va prinde o rosiuta cherry, o frunza de busuioc si o bila de mozzarella; se asezoneaza apoi cu sare, piper proaspat macinat si cativa stropi de ulei de masline....o gustoare tare sanatoasa si satioasa....aceste aperitive dau bine si pe mesele festive!
Prajitura cu crema caramel
Foile cumparate le-am insiropat cu 100 ml sirop de ness si amaretto , apoi le-am uns cu un strat generos de crema caramel , frisca ( in care am pus fulgi de ciocolata amaruie) si la final am ornat cu ciocolata alba topita...Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul, untul si esenta, apoi pune pe...
Salata greceasca calda
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute. Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu. Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute,...
Paste cu somon afumat
1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare. 2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi...
Prajitura Katy
Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii....
Cornulete cu untura
Din toate ingrediedientele se obtine un aluat omogen, care se lasa la odihnit cca 10 min, apoi se intinde foaie subtire ; tips: trebuie lucrat intr-o camera rece, pentru ca untura sa nu se inmoaie foarte mult ( ptr ca la copt vav capata un miros de ranced daca este topita in aluat)....
Cartofi copti
1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate) 2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii...
Clatite cu bere
1. Se spala oul, apoi se sparge intr-un vas adanc; se pune peste ou faina cat cuprinde. se subtiaza cu apa rece si, se continua pana cand se termina faina, apa si berea. 2. Cand amestecul arata ca o smantana, se adauga un praf de sare, apoi se da aluatul la rece ( clatitele ne ies mai...
Saratele de sarbatori
1.Punem intr-un vas faina,piperul,paprica si untul la temperatura camerei si amestecam, apoi adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul;adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizarea totala! 2. Se intinde o foaie nu foarte groasa, si, cu ajutorul formelor de...
Fursecuri Laura si Bogdi
1. Se topeste untul intr-o cratita sau la microunde si se lasa la racorit. 2. Se bate albusurilel spuma, cu un praf de sare, intr-un vas perfect curat si uscat. 3. Se pune zaharul si se mixeaza in continuare, la putere minima. 4. Se amesteca faina (cernuta) cu nucile si se...
Banuti norocosi pentru Mos
1. Margarina se freaca bine cu zaharul , cu ouale si galbenusul; se adauga apoi fructele confiate, zeama de la lamaie si coaja rasa a acesteia, romul si cubuletele de ciocolata. La final, se incorporeaza faina, amestecata cu praful de copt. 2. Tava de copt se tapeteaza cu faina ( sau cu...
Fursecuri vesele
1. Din faina,margarina, zahar si galbenus, se framanta un aluat omogen, consistent; se da la rece cam 20 min, invelindu-se in folie. 2. Se scoate aluatul de la rece, se indeparteaza folia si se intinde o foaie nu foarte groasa; din aceasta foaie , cu ajutorul formeleor speciale ( eu am ales...
Suberek
1.Aluatul pentru suberek este unul din cele mai simple aluaturi din cate exista; se pune intr-un vas faina cernuta, sarea apoi se adauga usor, usor apa calduta, pana cand obtinem consistenta dorita ( se simte la mana). Daca aluatul se lipeste de mana se mai adauga faina, pana in momentul in care...
Aperitiv de craciun
1. Facem un amestec din branza si unt, ii dam gust cu piper si boia,apoi cu ajutorul unor forme de fursecuri formam diverse modele si dam totul la rece pentru 15-20 min. 2. Ornam cu bucatele de ardei gras colorat, iar cu ajutorul firelor de ceapa prindem sub forma de fundita, ca o panglica de...
Quesadilla
Legumele se taie marunt, cubulete, si se trag in tigaie 5-8 min, pana obtinem un sos; intre timp si pieptul de pui taiat fasii subtiri se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu ulei, se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, etc....dupa acesti dintai pasi , nu ne ramane decat sa trecem la...
Chifle umplute
Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min. Am facut...
Mini pancakes
PREPARARE: Facem un aluat de consistenta unei smantani mai groase ( chiar mai gros decat aluatul de clatite ) , avand grija ca mai intai sa omogeizam bine bine ingredientele lichide , apoi adaugandu-le si pe cele uscate ( faina cernuta , amestecata apoi cu praful de copt si bicarbonatul )....
Coltunasi cu magiun
Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie. Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de...
Briose pentru Mos
Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,laptele,nuca de cocos,praful de sare, iar la urma faina amestecata cu pliculetul de praf de copt. Taiem ciocolata in bucatele sau folosim chips-uri de ciocolata. Incorporam bine si cu o lingura punem compozitia obtinuta in formele de muffin.Dam la cuptorul...
Tarta lui Mos NICOLAE
1. Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului ( folosind doar jumatate din bucata de aluat, iar cealalta bucata o pastram pentru a decupa din ea figurinele pentru iarna) ; odata intins aluatul, se decupeaza cu ajutorul unui disc sau a uni farfurii mari intinse ( trebuie sa fie mai mare decat tava...
Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )
1. Se incinge cuptorul la foc mediu; intre timp spalam bucatile de pui, le taiem in bucatele medii si le asezam intr-o tava incapatoare. Separat preparam sosul de lamaie, astfel : tocam frunzele de menta, radem coaja de la lamai si stoarcem sucul acestora so amestecam toate ingredientele cu...