Inca o reteta delicioasa si extrem de satioasa , marca a d-lui Radu Popovici...
Se pun intr-un borcan cu capac uleiul de masline, sucul de lamaie, sarea, mierea si mustarul. Se inchide borcanul si se agita viguros cateva minute, pana ce se ingredientele se amesteca bine. Se obtine astfel un sos vinegreta.
Se amesteca intr-un castron mare frunzele de salata, maslinele, branza mozzarella, ceapa verde, busuiocul si miejii de nuca. Se toarna vinegreta deasupra, se potriveste de sare si se amesteca. Se presara salata cu piper negru, proaspat macinat. Se serveste salata la temperatura camerei.
Daca se prepara salata inainte, indicat este ca vinegreta sa se adauge chiar inainte de a o servi, caci acidul din dressing va ofili si va pata frunzele de salata si cele de busuioc.
1
in loc de rosii cherry puteti folosi si rosii obisnuite, taiate feliute. Rosiile cherry sunt insa mai decorative.
2
eu am folosit doar frunze de salata verde!