publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
publicat la 13.01.2014
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Pate de ficat aromat cu stafide
Mod de preparare: 1. Se pun stafidele la hidratat in vin.Din acestea, se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se pastreaza. 2. Se spala ficatul de pui, se scurge si pune inctr-o craticioara pe foc, impreuna cu...
Bomboane aperitiv cu cascaval
1. Se taie cascavalul in cuburi mari, cat posibil de aceeasi marime. 2. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate. 3. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la...
Crackers vegani picanti
1. In primul rand se pregatesc toate tipurile de faina. Acest lucru se obtine foarte usor prin rasnirea boabelor de linte, quinoa si macinarea malaiului, astfel incat sa avem faina cat mai fina (daca doriti, malaiul se poate lasa si asa). 2. Se amesteca toate ingredientele uscate, se adauga...
Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto
Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit—truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul. Se preincalzeste cuptorul. Se prepara pesto de...
Omleta cu legume la cuptor
Mod de preparare: Se bat ouale cu furculita, dupa care se adauga legumele taiate cubulete (dupa ce in prealabil au fost spalate si curatate bine d seminte si impuritati), busuiocul maruntit, se potriveste de sare si piper si se omogenizeaza bine. se toarna intr-o tava de jena uns cu...
Tarta cu spanac si leurda
Din ingredientele pt. crusta, am format un aluat micut, pe care l-am lasat la rece 2 ore. Dupa acest timp, l-am intins cu sucitorul, obtinand un cerc cam de marimea tavii mele de tarta. L-am asezat in tava unsa cu unt si pudrata cu putina faina si l-am intepat din loc in loc cu furculita....
Omleta cu leurda si ardei gras la cuptor
Am batut ouale cu furculita, am adaugat verdeturile tocate marunt si ardeiul kapia taiat fasii subtiri si am incorporat si celelalte ingrediente. Am uns o tavita de jena cu lingura de ulei de masline, am turnat compozitia obtinuta si am dat la cuptorul preincalzit. Omleta mea s-a copt in cca...
Briose din drob de pui
Se fierb inimile, ficateii si pieptul de pui. Dupa racire, se proceseaza in robotul de bucatarie toate ingredientele mentionate, pana obtinem o pasta fina (granulozitatea o reglati dupa preferinta). Ungem formele de briose cu putin ulei, le umplem cu compozitia de mai sus si dam la cuptor...
Orez Primavera
Am pus orezul la fiert si separat, am fiert broccoli pe abur. Am scurs bine atat orezul, cat si broccoli, (pe care, in prealabil l-am pus si in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea) si le-am pus deoparte. Intr-o tigaie am pus lingura de ulei si am calit putin legumele impreuna cu ceapa taiata...
Quinoa cu rosii
Quinoa se spala bine in 4-5 ape, apoi se pune la fiert cu apa (2 volume de apa la 1 volum boabe), se adauga ceapa maruntita bine si bulionul. Se fierb toate impreuna cca 15 min., dupa care se acopera si se mai lasa asa cca 15 min. ca sa lasam quinoa sa se umfle si sa devina pufoasa. La sfarsit se...
Clatitele cu crema de branza si ardei copt
Prepararea a fost foarte rapida: am facut clatitele, apoi le-am umplut cu crema de branza si am presarat fasiile de ardei copt, am rulat strans si am dat la rece. Cu putin timp inainte de servire, am taiat felii si am fixat cu o scobitoare de cocktail.
Cosulete de orez cu pasta de avocado--reteta fara guten
Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile uscate si faina de orez. Se framanta totul bine, pana devine un aluat tare, care se lasa...
Orez cu urzici
Se pun urzicile la fiert in apa cu sare, apoi se scurg bine. Intre timp se prepara un pilaf simplu din orez, apa si sare. Se toaca urzicile fin si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu ceapa tocata la fel de fin. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga in pilaful...
Cartofi pai la cuptor
Se aseaza cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se amesteca bine cu uleiul, sarea, condimentele si verdeturile si se da la cuptor (cca 20 min. la 200 grade). Se pot servi simpli, ca garnitura la friptura, cu dressing, etc. Enjoy!
Mancare de gutui
Intai am pregatit caramelul, adica am pus untul la topit impreuna cu zaharul si am lasat sa se dizolve.Pasul urmator a fost sa adaug apa (cca 2 l) si am lasat sa fiarba, moment in care am adaugat si gutuile taiate bucati.Am potrivit de sare si am lasat totul pe foc sa fiarba la foc mic...
Omleta la cuptor cu legume deshidratate
Am batut bine ouale, le-am asezonat cu sare si piper, apoi am incorporat ciupercile si bucatelele de legume uscate. Am turnat totul in tava tapetata cu o foaie de copt, apoi am dat la cuptor (10 min. la 200 grade). Dupa ce omleta s-a copt, am presarat cascaval ras. Si asta a fost tot! Enjoy!
Nuferi cu vinete
Se blenduieste bine vanata cu laptele si uleiul si se potriveste de sare. Astfel am obtinut salata de vinete. Am decojit ceapa si am sectionat-o transversal sub forma de zig-zag, obtinand astfel 2 jumatati ca o floare. Am desfacut cu grija foile si le-am umplut cu salata. Am decorat cu...
Drob de vinete
Am fiert in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am asezonat cu sare si piper, iar dupa ce s-a mai racit putin compozitia, am amestecat-o bine cu vinetele...
Mini tarte cu legume
Din toate ingredientele pt. aluat am format o bila, pe care am lasat-o la rece cca 30 minute, pana am pregatit umplutura. Am oparit broccoli si morcovul (doar 3-4 minute), apoi le-am scurs si le-am plonjat in apa rece, ca sa-si pastreze culoarea. Am taiat marunt ceapa verde si ardeiul gras,...
Cuiburi cu oua in vas roman
Acestea fiind spuse, mi-am pregatit vasul de oua (care fusese scufundat in apa aprox. 30 min.) si l-am pensulat cu unt topit (se poate folosi si ulei), ca sa nu se prinda ouale. Apoi am adaugat repede ouale, cateva cubulete de sunca si putina telemea (cateodata pun cascaval, dar acum nu mai...
Bulete de morcov
Prepararea acestor mici chiftelute de legume se face foarte usor si rapid: se pun la scurs cubuletele de dovlecel (ale mele au fost proaspat decongelate, deci au necesitat ceva timp). Intre timp se rade fin morcovul, iar bucata de ardei se rupe in cateva bucati. Dupa ce s-a scurs foarte...
Oua ascunse in rosie
Se prepara extrem de usor: taiem capacelele rosiilor, si cu o lingura le scoatem continutul. Obtinem astfel niste gaoace, pe care le condimentam putin in interior. Apoi le asezam pe 2 felii de prosiutto dispuse in cruce si le umplem cu cate un ou crud.Dupa care ridicam usor capetele...
Telemea in ulei de masline
Am umplut un borcanel cu telemeaua taiata cubulete, intre care am intercalat rondele de ardei iute, babe de strugure si toate condimentele de mai sus, apoi am turnat ulei de masline pana s-a acoperit bine telemeaua. Am inchis borcanul ermetic si l-am fotografiat pt voi. Totul se lasa la...
Saratele
Am framantat aluatul pe care l-am dat la rece, apoi am intins foaia si am taiat baghetute cu rola speciala de saratele (inainte de taiere, se poate unge cu ou batut si se presara din nou chimen--dar eu am sarit pasul acesta), apoi le-am introdus in cuptorul incins pana s-au rumenit. Si asta a...
Mic dejun elegant (2)
Se feliaza cu grija oul fiert, apoi se cresteaza rosia, ca un fel de evantai. Se introduc feliile de ou intre crestaturile rosiei. Se decoreaza si se serveste! Enjoy!
Mic dejun elegant
Se taie ardeiul gras in rondele groase de 2 degete. Se aseaza rondelele intr-o tigaie de teflon incinsa cu cativa stropi de ulei, se sparg cu grija ouale si se aseaza in interiorul rondelelor de ardei. Se lasa la prajit, apoi se scot pe o farfurie, se decoreaza si se servesc calde. Enjoy!
Chec de carne cu ciuperci
Am mixat bine toate ingredientele in robot si am turnat pasta obtinuta in forma unsa in prealabil cu unt si pudrata cu pesmet foarte fin, ca sa previn lipirea compozitiei de marginile formei. Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, iar dupa racirea completa, am rasturnat pe farfurie,...
Pateuri cu trei feluri de branza
Se lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate, apoi se umplu cu o lingurita din umplutura de branzeturi rase si amestecate cu 1 ou, iaurt si smantana. Patratele se ung pe margini cu ou batut pt. sigilare, apoi se indoaie pe diagonala,...
Biscuiti cu legume deshidratate
Din toate ingredientele mentionate se formeaza aluatul, se taie cu formele apoi se coc. Nimic mai simplu! Veti observa ca foaia de aluat este plina, plina de culori frumoase, date de legume, iar culoarea de fond este pamantie, conferita de taratele de grau. Eu am folosit un cutter...
Crackers cu gust de pizza
In primul rand, eu aveam legumele deshidratate, asa ca am pregatit pudrele de legume, cu ajutorul rasnitei de cafea (introducerea pudrelor de legume e un truc pe care l-am adoptat pt. a-mi face copilul sa consume cat mai multe fibre de legume). Urmatorul pas a fost sa-mi pregatesc faina de linte,...