Se cerne faina de grau intr-un vas.
Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei linguri se face o gaura in mijlocul fainei si se toarna compozitia de drojdie,cu ajutorul lingurei se amesteca...
Intr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza delicioase, faina de grau, grisul, smantana, untul la temperatura camerei, un strop de sare, stafidele.
Se...
Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune capac la oala si se lasa peste noapte.A doua zi se strecoara apa si se scurg bine florile.Se...
Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.
Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de sodiu, cacaua, se omogenizeaza, se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare....
Mod de preparare pentru aluat:
Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza.
Intr-un vas se pune faina,peste faina se adauga drojdia topita,coaja de lamaie,esenta,untul la temperatura...
Mod de preparare pentru blat:
-Se sfaramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul.
-Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se...
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom.
In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se...
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare pana se obtine o bezea densa,dupa care se adauga zaharul putin cate putin continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului.
-Galbenusurile se amesteca cu uleiul si...
Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la viteza mare pana se obtine un aluat subtire, un pic mai gros ca la clatite.
Se tapeteaza tava...
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie de copt, aluatul trebuie sa ajunga pana pe marginile tavii.
Se pune...
Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat...
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza fiecare in parte. Dupa ce albusurile devin spuma, se adauga peste ele galbenusurile spuma, esenta,...
Se amesteca intr-un castron untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta. Se mixeaza pana la topirea completa a zaharului, se adauga faina si se amesteca cu paleta sau la un robot pana la omogenizare, se pune peste aluat o folie de aluminu si se da la frigider pentru o ora....
Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.
Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant; intr-un vas se...
Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare.
Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il...
Mod de preparare pentru foile negre:
-Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,laptele si se topesc pe bain marie,asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei,apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao.Se mai adauga un ou si se face un...
Se pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi...
Laptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta.
Intr-un bol de plastic, se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de...
Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece.
Se mixeaza caisele la robotul cu cutite, pana se obtine o pasta omogena.
Se mixeaza smantana pana devine frisca, apoi se adauga peste...
Se curata agudele de codita, in timp ce se clatesc usor sub jetul de apa si se pun intr-o strecuratoare pentru cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se pun la frigider peste noapte. A doua zi, se mixeaza agudele, se adauga smantana si laptele si se mixeaza la viteza potrivita circa 10-15...
Se pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte.
A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute, dupa care se toarna compozitia intr-un vas si se baga la congelator. Din cand in cand, se mai scoate...
Se scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte.
A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la mixat cel putin 10...
Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider, macar 24 de ore si daca zaharul nu...
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacaua, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie. Se omogenizeaza...
Se pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem sa amestecam cu telul, turnand apa minerala, cat sa facem un aluat un pic mai gros decat la clatite. Punem pe foc, un vas cu ulei la incins si cand...
Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva...
Desert cozonaci cu crema de nuci si rahat
Se cerne faina de grau intr-un vas. Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei linguri se face o gaura in mijlocul fainei si se toarna compozitia de drojdie,cu ajutorul lingurei se amesteca...
Desert pasca cu branza fara aluat
Intr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza delicioase, faina de grau, grisul, smantana, untul la temperatura camerei, un strop de sare, stafidele. Se...
Sirop de soc
Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune capac la oala si se lasa peste noapte.A doua zi se strecoara apa si se scurg bine florile.Se...
Desert negresa de post
Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de sodiu, cacaua, se omogenizeaza, se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare....
Desert cozonaci cu nuca si cacao, fara framantare
Mod de preparare pentru aluat: Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza. Intr-un vas se pune faina,peste faina se adauga drojdia topita,coaja de lamaie,esenta,untul la temperatura...
Desert cheesecake cu fructe de padure
Mod de preparare pentru blat: -Se sfaramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. -Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se...
Desert poale-n brau-placinte moldovenesti
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom. In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se...
Prajitura cu piersici si migdale trase in ciocolata
-Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza la robot la viteza mare cu un varf de cutit de sare pana se obtine o bezea densa,dupa care se adauga zaharul putin cate putin continuand mixarea pana la topirea completa a zaharului. -Galbenusurile se amesteca cu uleiul si...
Desert placinte moldovenesti
Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai...
Desert clafoutis cu cirese
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga ouale, laptele, untul topit si esenta si se mixeaza la viteza mare pana se obtine un aluat subtire, un pic mai gros ca la clatite. Se tapeteaza tava...
Desert pasca cu branza si aluat fraged
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie de copt, aluatul trebuie sa ajunga pana pe marginile tavii. Se pune...
Desert pasca cu branza
Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala rasa prin razatoarea mica, untul la temperatura camerei si framantam foarte bine un aluat...
Desert tort cu crema de mandarine
Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza fiecare in parte. Dupa ce albusurile devin spuma, se adauga peste ele galbenusurile spuma, esenta,...
Desert biscuiti indragostiti
Se amesteca intr-un castron untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta. Se mixeaza pana la topirea completa a zaharului, se adauga faina si se amesteca cu paleta sau la un robot pana la omogenizare, se pune peste aluat o folie de aluminu si se da la frigider pentru o ora....
Desert tort cu mango si cafea
Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine. Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant; intr-un vas se...
Desert cornulete cu rahat
Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il...
Desert prajitura Budapesta
Mod de preparare pentru foile negre: -Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,laptele si se topesc pe bain marie,asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei,apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si cacao.Se mai adauga un ou si se face un...
Desert prajitura Fanta
Se pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi...
Desert inghetata cu pepene galben
Laptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se usor cu o paleta. Intr-un bol de plastic, se pun galbenusurile de rata, se adauga cealalta jumatate de...
Desert tort de inghetata-reteta de sezon
Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se mixeaza caisele la robotul cu cutite, pana se obtine o pasta omogena. Se mixeaza smantana pana devine frisca, apoi se adauga peste...
Desert inghetata asortata-agude si pepene galben
Se curata agudele de codita, in timp ce se clatesc usor sub jetul de apa si se pun intr-o strecuratoare pentru cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se pun la frigider peste noapte. A doua zi, se mixeaza agudele, se adauga smantana si laptele si se mixeaza la viteza potrivita circa 10-15...
Desert inghetata de zmeura
Se pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte. A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute, dupa care se toarna compozitia intr-un vas si se baga la congelator. Din cand in cand, se mai scoate...
Desert inghetata Amaretto
Se scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte. A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la mixat cel putin 10...
Desert inghetata de trandafiri
Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in frigider, macar 24 de ore si daca zaharul nu...
Desert tortul copilariei
Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat doar albusurile cu zahar si zahar vanilat, se mixeaza pana se obtine o pasta foarte densa, apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata, cacaua, faina de grau, praful de copt stins cu otet si margarina topita la bain marie. Se omogenizeaza...
Gogosi cu miere de albine si nuca de cocos
Se pune faina intr-un vas si peste faina adaugam ouale, 2 linguri de zahar si drojdia stinsa cu putina sare si putina apa minerala si incepem sa amestecam cu telul, turnand apa minerala, cat sa facem un aluat un pic mai gros decat la clatite. Punem pe foc, un vas cu ulei la incins si cand...
Chec cu sticksuri din dovleac
Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva...