publicat la 11.04.2016
publicat la 19.03.2016
publicat la 23.10.2015
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Spaghete cu pui
Spaghetele se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Ceapa o taiem felii subtiri si o punem la calit cu putin ulei, pana devine sticloasa.Usturoiul il taiem marunt si il adaugam peste ceapa, mai lasam 2-3 minute si adaugam pieptul de pui taiat cubulete.Acoperim tigaia cu capacul si lasam...
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Daca folositi ciuperci proaspete se curata de pielite, se oparesc si se lasa sa se raceasca si sa se scurga de apa. Eu am folosit ciuperci la cutie, le-am tocat si le-am pus peste maioneza pe care am facut-o dintr-un galbenus de ou, 1 lingurita de mustar si ulei. La sfarsit punem sare si piper...
Raffaello
Punem intr-un castron nuca de cocos, zaharul pudra, zaharul vanilat, laptele praf, cele 2 galbenusuri de ou si biscuitii macinati. Peste toate ingredientele adaugam margarina si framantam pana obtinem o compozotie omogena.Din compozitie rupem cate o bucatica si facem bulgarasi, apoi ii tavalim...
Chec "BUCATARAȘ" cu banane
Untul il frecam cu zaharu, apoi se adauga ouale , esenta de vanilie si bananele zdrobite, se bate tot amestecul cu mixerul 2 minute. Apoi se adauga smantana si coaja de lamaie rasa si se amesteca in continuare cu mixerul. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugam...
Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval
Se curata vinetele de coaja, apoi le taiam felii grose de 1 cm. Feliile le-am pus la fiert 10-15 minute pana au devenit moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa. Ceapa o taiem marunt si o calim putin in uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de...
Cornulete umplute cu nuca
Framantam aluatul din faina pe care am cernut-o, adaugam sarea, galbenusurile, coaja de lamaie, untul si smantana treptat pentru a vedea cat trebuie ca aluatul sa fie usor elastic. Dupa ce e gata aluatul formam un sul pe care il taiem in 4 bucati. Fiecare bucata o intindem in forma unui cerc....
Cheesecake cu zmeura
Sfaramam bicuitii, iar untul il topim. Facem un blat din bicuitii sfaramati si untul topit, apoi il asezam intr-o tava rotunda. Branza mascarpone o frecam bine cu zaharul pudra si apoi cu frisca pe care am batut-o. Punem crema in tava peste blatul de biscuiti. Dam tava la cuptor la foc mediu...
Biscuiti dietetici
Taiem marunt fructele uscate sau le mixam intr-un robot de bucatarie.Fulgii de ovaz ii mixam pana devin aproape ca o faina.Punem intr-u bol fructele, ovazul, laptele, margarina, putina sare si faina cat cuprinde, trebuie sa obtinem un aluat dens, tare care putem sa il intindem cu...
Placinte cu ciuperci, branza si ketchup
Drojdia o frecam cu zaharul apoi adaugam putin lapte caldut si putina faina, obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Maiaua o punem intr-un vas cu faina cernuta, oul batut cu sarea si laptele caldut, in timp ce framantam adaugam cate putin ulei, apoi kasam din nou...
Friptura de porc la cuptor
Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi ii frecam cu putina sare.Adaugam treptat uleiul, ca la maioneza, fecand tot timpul pana obtinem o...
Cornulete alb-negru
Sirop: Se adauga 1/2 cana de zara intr-o cana de apa si se amesteca pana se topeste zaharul. Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa, praful de copt se stinge in seama de lamaie, daca se foloseste drojdie se dizolva in putina apa calda. Se fac foi mai mici rotunde, foaia cu cacao...
Pancakes cu Finetti si banane
Punem zaharul si ouale intr-un vas, batem ouale si zaharul cu mixerul pana cand zaharul se topeste de tot, ouale isi dubleaza volumul si se albesc. Dupa ce ouale se albesc adaugam faina cu un praf de sare. Amestecam din nou cu mixerul la viteza mica pana se incorporeaza faina. Dupa ce faina s-a...
Legume la cuptor
Se fierb legumele in apa cu putina sare pana cand furculita intra usor in ele, dupa ce sunt fierte le scurgem de apa. Amestecam smantana cu ouale si adaugam sare si piper. Ungem o tava cu unt si presaram pesmet, aranjam legumele in tava si turnam peste ele compozitia de smantana si ou, apoi...
Orez cu legume picante si peste
Intr-o cratita se pune la fiert orezul. Spalam legumele, apoi le taiem fasii si le amestecam pe toate intr-un castron.Intr-o tigaie intinsa punem ulei, iar cand s-a incins adaugam legumele si amestecam pentru ca legumele sa nu se lipeasca.Tinem legumele pe foc pana cand morcovul se...
Prajitura cu glazura si nuca
Amesteci margarina cu zaharul, adaugi oul, mierea, praful de copt, laptele si treptat faina.Obtinem un aluat care nu trebuie sa fie moale.Coci aluatul in tava unsa si tapetata.Dupa ce se raceste taiem prajitura in bucati patrate sau rotunde. Glazura: Amestecam laptele cu zaharul, cacaoa si...
Ciorba cu usturoi si carne de porc
Carnea de porc se taie cubulete si se pune la fiert.Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei, se adauga carnea fiarta, ardeiul tocat, morcovul si patrunjelul dat pe razatoarea cu gauri mici,apoi se adauga 3 litri de apa si se lasa sa fiarba putin pe foc.Se adauga orezul si se mai lasa pe...
Ciocolata de casa cu nuca de cocos
Laptele praf l-am cernut apoi l-am amestecat cu cacaua.Apa o punem la fiert cu zaharul si amestecam pana cand zaharul se dizolva.Siropul cand incepe sa fiarba va face o spuma alba,din acest moment fierbem siropul in functie cum dorim sa iasa ciocolata.Daca vrem o ciocolata moale atunci facem...
Pizza cu aluat din iaurt
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se adauga pe rand faina, pana rezulta un aluat omogen elastic si se da sa se odihneasca 30 minute. Se intinde aluatul, se unge o tava cu ulei si se baga la cuptor 20 minute pana se rumeneste aluatul pe margini. Se scoate tava din cuptor, se pune pe...
Spaghete cu ton si rosii
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adanca punem la incins 2 linguri de ulei si uleiul scurs de pe conserva de ton,adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul pisat si le lasam la prajit 8 minute.Apoi se adauga o cana de bulion,un pahar de apa,sare si piper si...
Mamaliga la cuptor
Se face o mamaliga, nu foarte tare. Carnatii se taie cuburi si se prajesc in unt. Se ia o tava si se unge cu unt, se agauga un strat de mamaliga, peste se pune carnatul prajit si branza sarata si se acopera cu alt strat de mamaliga. Deasupra se pune 1 ou batut cu putina smantana si se da la...
Spanac cu smantana
Ceapa taiata marunt se caleste in 50g ulei, apoi se adauga spanacul pe care l-am decongelat si il lasam 2 minute, apoi adaugam laptele, cateii de usturoi zdrobiti, smantana si sare dupa gust. Daca este prea subtire punem faina amestecata cu putin lapte pentru a ingrosa sosul. Pofta buna!
Prajitura cu mere si iaurt
In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam sa se odihneasca la rece timp de 2 ore. Decojim merele si le taiem felii, apoi le calim putin, presarandu-le cu zaharul vanilat si scortisoara. Mixam iaurtul cu ouale,amidonul,zaharul si...
Ciorba de legume cu carne de pui
Se pune la fiert carnea in 2.5L apa, cand e pe jumatate fiarta se adauga zarzavaturile date pe razatoare si ceapa taiata marunt. Se lasa sa clocoteasca putin, apoi se pune orezul spalat si cartofii taiati cubulete si se lasa sa fiarba 30 de minute. La sfarsit se adauga tarhonul cu otetul si...
Clatite pufoase reteta cu ciocolata
Clatite pufoase reteta Intr-un vas se bat ouale spuma cu 1 plic zahar vanilat, dupa care se amesteca cu 100 ml iaurt si 2 linguri de ulei, apoi se adauga faina si ciocolata (eu am dat-o pe razatoare). Se ia o tigaie, se unge cu o lingura de ulei si se incinge la foc mediu. Cu ajutorul...
Snitele in aluat de cartofi
Se spala cartofii,se fierb in apa cu un praf de sare,se lasa sa se raceasca,dupa care se curata de coaja. Se dau cartofii pe razatoare impreuna cu ceapa curatata,branza si se pun toate intr-un castron.Se adauga ouale faina si patrunjelul verde tocat.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust....
Paste colorate cu sunca
Fierbi pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le clatesti in apa rece, le pui la scurs, dupa care le asezi intr-un castron.Fierbem ouale sa fie tari apoi le punem in apa rece. Taiem bucati sunca,cascavalul si ouale fierte,curatate de coaja si le punem in castron peste paste,apoi adaugam...
Ciulama de pui
Punem la incins ulei intr-o tigaie, apoi punem la prajit pulpele de pui.Nu le prajim foarte bine pulpele de pui,doar le rumenim putin.Cand ciocanelele de pui se rumenesc le scoatem din ulei. Intr- alta cratita incingem 4-5 linguri ulei ,tocam ceapa si o calim cateva minute pana devine...
Rulada cu vanilie si portocale
Se bat galbenusurile cu zaharul vanilat,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra.Se incorporeaza galbenusurile treptat in albusuri si se presara faina cernuta cu cacaua,amestecandu-se usor,de jos in sus. Se intinde aluatul intr-o tava in care se pune hartie de copt.Se coace in...
Chiftele grecesti
Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele. Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se...
Triunghiuri cu cascaval
Intr-un castron punem sarea, margarina,1 lingurita praf de copt stins cu 150 ml lapte, cascavalul si faina cat cuprinde. Intindem coca de 2-3 cm grosime, o taiem in tringhiuri si fiecare triunghi il umezim cu lapte si presaram cascaval ras. Triunghiurile se pun intr-o tava unsa cu unt,apoi...