Pui cu portocala

de Zamfira in Pui, 6 Ian 2013 | 4675 vizualizari

 

cel mai bun pui exotic...

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe de pui(dezosat)
  • 2 portocale
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita rozmarin sau 2 crengute
  • piper rosu, alb, negru
  • sare dupa gut
  • 3 linguri ulei
  • orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocala:

Spalam pulpele de pui si le saram dupa gust. Stoarcem zeama de la o portocala, adaugam usturoi taiat feliute, cimbru, rozmarin, 1 lingurita miere, piper macinat. Asezam pulpele de pui intr-o tava in care am pus cele de 3 linguri de ulei, peste pulpe turnam sosul de porocala si presaram coaja razuita de la o portocala. 

Timp de coacere 40-45 minute, foc potrivit (dupa 30 minute intoarcem pulpele).

Fierbem orez in apa cu sare, dupa ce a fiert o strecuram si putem pune ulei de masline, sare, putina zeama de portocala sau pur si simplu servim orezul gol.

Ornam cu felii de portocale(a doua portocala) si eventual patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tigaie cu piept de pui si ciuperci