publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Maki din miez de paine
Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si ruloul sa nu fie foarte mare se aplatizeaza putin painea cu un rulou de patiserie) apoi se intinde...
Salata picanta cu creveti si avocado
Prepararea este simpla si usoara: se spala si se stoarce bine salata ( eu am o centrifuga de salata dar puteti sa folositi si in prosop de bucatarie ) este important sa fie uscata ca sa adere bine sosul de salata la ea si sa nu modifice gustul apa care inca ramane dupa...
Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui
Avem nevoie pentru inceput de 36 de cercuri de foaie filo pe care in prima faza le decupam cu un cerc de inox si apoi le pensulam cu unt clarificat si cu mac si le coacem la 180 de grade pret de 2-3 minute pana se coloreaza frumos si devin crocante , aceasta este partea cea mai elaborioasa...
Frittata fina cu legume de vara
In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija ) in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper . La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si...
Mamaliga cu patrunjel si busuioc
Nu o sa fac eu acum teoria mamaligii si nici nu o sa pretind ca invat pe cineva sa faca mamaliga :) . Puneti apa la fiert, adaugati sare de mare si unt , se toarna in ploaie faina de porumb, se amesteca cu un tel rotund si se face o mamaliga de consistenta medie, nu foarte moale sa curga dar nici...
Bouquet garni / buchet de garnitura
Buchetul de garnitura este la fel de prezent in bucataria franceza ca si sarea in bucate ....nu se concepe sa faci o baza de sos, o supa, o mancare de carne sau de legume fara un bouquet garni asortat ca si ingrediente si talie cu mancarea in sine. Va prezint azi cel mai clasic buchet de...
Piure de cartofi in doua culori
In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si...
Omleta frantuzeasca cu piperade
Se prepara in primul rand piperade-ul de ardei : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de...
Bavarois de somon si avocado
Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado. Intr-un bol nemetalic se amesteca avocado taiat cuburi medii, cu ceapa tocata fin , cu rosia si ardeiul rosu taiat...
Madeleines cu somon afumat si paprica
Se taie cubulete somonul si se amesteca intr-un vas mare de plastic toate ingredientele ( untul trebuie sa fie moale). Se amesteca bine cu un tel rotund pana la omogenizarea completa . Se adauga cate o lingurita plina din compozitie in tava de madlene, preferabil este ca tava sa fie rece si...
Gustari reci cu oua de prepelita
Taiem o fasie ingusta de jambon afumat pe care o trecem ca un “brau” peste oul de prepelita. Prindem apoi oul intre doua fire de ruccola pe o scobitoare . In plus pe langa scobitorile cu oua de prepelita imbracate in brau de jambon afumat mai asezam pe...
Omleta romaneasca
Preparare: se taie sunca si legumele cubulete si se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se bat ouale bine cu sare si piper si se adauga in tigaie. Se toarna peste firele de arpahic maruntite si se da focul pe minim . Se acopera cu capac si se lasa la foc minim pana...
Gustari reci /tartine cu bunatati
Branzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine. Tartinele le-am facut sau pe rondele taiate din bageta sau pe triunghiuri de paine prajira. Unele au fost facute cu unt sarat si jambon sau icre...
Bulete de branza de Napolact
O parte din branza o amestecam cu maslinele negre taiate bucatele. Dupa acelasi model o parte din branza o amestecam cu mararul maruntit si o parte cu ardeiul maruntit. Formam bile din compozitia obtinuta, pe unele le dam prin verdeata maruntita si pe altele le putem...
Cartofi copti la cuptor
Preparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul uscat si ii amestecam bine. Ii asezam intr-un vas termorezistent . Se lasa la cuptor (...
Gustari reci si champanie
Preparare : aici nu e nevoie de poveste multa ca toata lumea stie sa faca un platou rece eu vreau doar sa vad cateva idei de combinatii : am facut biscuiti sarati cu crema de branza si apoi am asezat la un capat o lingurita de icre negre si la celalat capat cateva felii fine de somon...
Oua de prepelita umplute
Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale curatate in 2 parti si scoatem galbenusul de ou, operatiunea este mai delicata fiind asa de...
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi
Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia...
Somon umplut cu crema de branza
Preparare : lasam iaurtul intr-o sita la stors pret de cateva ore in frigider. Pasta obtinuta o amestecam cu smantana, sare si verdeata pana obtinem o crema de branza. Luam un vas mic pentru souflé si il captusim pe interior cu folie transparenta si apoi asezam cu...
Caviar de vinete /caviar d'aubergine
Preparare: coacem vinetele si apoi le taiem in 2 pe lungime. Cu o lingura recuperam miezul copt de la vinete si il asezam la stors intr-o sita. Dupa aceea se toaca fin si se aseaza intr-un bol mai mare si se adauga uleiul de masline, sarea si usturoiul, sucul de...
Gratin de conopida
spalam conopida si o desfacem in manunchiuri mici, o asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ea un amestec facut din ou batut cu smantana si cascaval ras si condimentat bine cu sare si piper. Adaugam si cateva rosii si gata dintr-o joaca de copii am preparat cina ...
Sushi
Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia...
Mini quiche
Preparare: taiem cerculete mari foaia de tarta, eu am decupat cu un bol 6 cerculete. Asezam cerculetele intr-o tava de minitarte pensulata in prealabil cu unt. Separat intr-un bol amestecam oul cu smantana, cascavalul ras si verdeturile si condimentam cu sare si piper . In...
Ballotins de Saint-Jacques
Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana...
Oua vopsite de Paste
Preparare: Se fierb ouale, spalate cu detergent de vase in prealabil si se lasa la racit. Dupa aceea punem intr-un platou mai mare un strat subtire de aracet si trecem fiecare ou prin aracet. Pregatim separat un platou cu gris si trecem fiecare ou dat prin aracet prin gris. Il...
Gustari reci pe minifrigarui
Am pregatit legumele, decupand cubulete castravetii si lasand intregi rosiile si ridichiile. Pe un platou de lemn am pregatit betisoarele, cascavalul si mezelurile, taindu-le in maniera in care sa poata fi mancate cu usurinta, cu exceptia jambonului am pus si eu mezeluri romanesti, aduse de...
Drob de miel ( reteta mamei mele)
Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite. Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul ....
Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara
Cum se prepara Risotto cu legume - Reteta gustoasa si usoara Preparare: pregatim legumele spalandu-le, curatam ceapa si tocam cubulete fine de tot atat ceapa cat si dovlecelul si ardeiul rosu si tija de telina. Separat intr-un vas pregatim supa de legume , adaugand cateva legume proaspete...
Cake sarat cu somon si praz
Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga somonul. Se codimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu pana isi schimba si somonul...
Minitarte cu legume asortate si jambon
Preparare: se taie foaia de tarta cercuri mari folosind un pahar mare apoi se aseaza in forma de cosulet cercurile de tarta in tava de muffins, tapetata bine cu unt fiecare forma in prealabil. Separat se taie cubulete mici legumele. Legumele pot fi ...