Va prezint aceasta reteta de gustare rece care ne place foarte mult si e foarte usor de facut. Se poate folosi si pastrav afumat am facut si in varianta aceea si a fost excelent.
Preparare : lasam iaurtul intr-o sita la stors pret de cateva ore in frigider. Pasta obtinuta o amestecam cu smantana, sare si verdeata pana obtinem o crema de branza.
Luam un vas mic pentru souflé si il captusim pe interior cu folie transparenta si apoi asezam cu grija un strat de somon afumat cat sa fie acoperita toata suprafata.
Umplem apoi cu crema de branza si lasam la rece in frigider pret de cateva ore, se poate lasa si de seara pana dimineata .
Se scoate din frigider, se aseaza o farfurie mica peste el si se intoarce cu grija. Se indeparteaza folia si gata : avem o cupola de somon afumat umplut cu crema de branza .
Se taie cu un cutit foarte bine ascutit ( aici am fost deficitara ) si se serveste acompaniat de batonase de legume si rondele de paine prajita . Va pun totusi o poza cu sectiunea sa va faceti o idee