Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute.
Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15...
Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald.
Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite.
Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam.
Se stinge cu...
Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita.
Curatam cartofii noi de pielita de deasupra, apoi ii dam intr-un clocot timp de 10 minute.Scurgem apa de pe ei.
Cuptorul a fost incalzit in...
Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.
Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele,...
Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile.
Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin.
Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval.
Strangem apoi feliile de cotlet...
Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate.
Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia.
Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura.
Deasupra asezam pulpele si mai presaram...
Inlaturam pielita de pe pulpe si le taiem in doua.
Condimentam pulpele cu condimentele de pui si le punem intr-o tava unde am pus putin ulei de masline.
Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiem marunt.
Deasupra pulpelor radem coaja de lamaie si ghimbirul curatat.
Presaram peste...
Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.
Sotam vreo 5 minute puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam...
Bucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin eu carnea si stunci stiu ce pun in mancare.
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare cam 20 de minute, apoi ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem felii groase de 3-4 mm.
Ceapa...
Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol.
Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam.
Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute.
Dupa trecerea timpului ,...
Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute .
Curatem cepele si le tocam marunt.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici.
Punem uleiul intr-un vas non-aderent si tragem ceapa si morcovul la tigaie cam 2 minute....
Curatam ciupercile si le taiem marunt.
Curatam ceapa verde si o taiem oblic cam de 1 cm, apoi o sotam in putin ulei de masline.
Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile taiate, amestecam si le lasam la foc mic pina dispare toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi carnea tocata...
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele.
Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii...
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.
Adaugam iar...
Pieptul de pui se taie cubulete.
Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele.
Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze.
Adaugam pasta de gogosari, usturoiul taiat rondele, sosul de soia, ghimbirul proaspat razuit, sosul curry,...
Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.
Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul...
Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.
Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat....
Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata.
Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in...
Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic.
Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet.
Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper...
Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.
Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.
Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.
Pulpa de vitel o asezonam pe...
Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt.
Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie.
Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa....
Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.
Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.
Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o...
Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald.
In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de portocale, supa si lasam sa fiarba pina scade putin..
Daca vrem ca sosul sa fie mai fin si mai cremos...
Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza...
Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan...
Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa...
Ceapa o tocam marunt.
Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi .
Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca...
Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp preparam chutney-ul de merisoaresi goji .Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se...
Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot,...
Dezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa.
Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien.
Dupa ce toata carnea a fost dezosata ,punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il...
Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut).
Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile.
Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie.
Intr-un vas termorezistent punem...
Gratin din piept de pui cu cartofi noi
Taiem pieptul de pui in fasii pe care le punem intr-un vas in care am pus laptele, sare, amestecul grecesc , lemon pepper si chilli.Dam vasul la rece( dupa ce am pus folie alimentara pe el) pentru macar 30 de minute. Cartofii curatati ii punem la fiert in apa cu sare si ii lasam sa fiarba 15...
Tocanita de porc cu conopida si sos de marar
Se desface buchetele conopida si se opareste in apa cu sare.Dupa ce este fiarta o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. Ceapa se toaca marunt si se trage la tigaie,apoi se adauga carnea taiata bucati potrivite. Adaugam pasta de gogosari, rosia, ardeiul si asezonam. Se stinge cu...
Costite rumenite cu cartofi noi
Taiem costitele in bucati cat mai potrivite, le asezonam si apoi le rumenim frumos pe toate partile cam 5 minute in untura topita intr-o cratita. Curatam cartofii noi de pielita de deasupra, apoi ii dam intr-un clocot timp de 10 minute.Scurgem apa de pe ei. Cuptorul a fost incalzit in...
Cricală ardelenească
Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie. Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele,...
Cotlet de porc evantai
Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile. Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin. Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval. Strangem apoi feliile de cotlet...
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru
Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia. Taiem ceapa si usturoiul verde marunt si le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu untura. Deasupra asezam pulpele si mai presaram...
Pulpe de pui cu lamaie si ghimbir
Inlaturam pielita de pe pulpe si le taiem in doua. Condimentam pulpele cu condimentele de pui si le punem intr-o tava unde am pus putin ulei de masline. Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiem marunt. Deasupra pulpelor radem coaja de lamaie si ghimbirul curatat. Presaram peste...
Stir-fry de pui cu sos de stridii
Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii. Sotam vreo 5 minute puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam...
Musaca de cartofi cu carne tocata
Bucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin eu carnea si stunci stiu ce pun in mancare. Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare cam 20 de minute, apoi ii lasam sa se raceasca, ii curatam si ii taiem felii groase de 3-4 mm. Ceapa...
Frigarui de curcan cu miere si mustar
Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Taiem apoi carnea in bucatele mici de 2,5 cm si o punem intr-un bol. Presaram amestecul de condimente peste pulpele de curcan, adaugam sosul de soia si amestecam. Acoperim bolul cu folie si il dam la rece 30 de minute. Dupa trecerea timpului ,...
Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa
Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute . Curatem cepele si le tocam marunt.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem uleiul intr-un vas non-aderent si tragem ceapa si morcovul la tigaie cam 2 minute....
Rulouri cu carne tocata si sos picant
Curatam ciupercile si le taiem marunt. Curatam ceapa verde si o taiem oblic cam de 1 cm, apoi o sotam in putin ulei de masline. Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile taiate, amestecam si le lasam la foc mic pina dispare toata apa lasata de ciuperci. Adaugam apoi carnea tocata...
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele. Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii...
Pui Sultanica
Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca. Adaugam iar...
Piept de pui chinezesc
Pieptul de pui se taie cubulete. Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele. Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze. Adaugam pasta de gogosari, usturoiul taiat rondele, sosul de soia, ghimbirul proaspat razuit, sosul curry,...
Ficatei de curcan in sos de vin rosu
Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa. Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul...
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume
Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza. Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat....
Pui indian Korma
Transam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal ar fi sa il lasam de seara pina dimineata. Ceapa mica, usturoiul, ardeii si 5o ml supa se pun in...
Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles
Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic. Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet. Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper...
Friptura de vitel cu sos de hrean
Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta. Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam. Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa. Pulpa de vitel o asezonam pe...
Rulada fructata din piept de curcan
Caisele taiate marunt, impreuna cu merisoarele se pun la sotat in unt. Cand untul scade , adaugam vinul si taria si lasam sa fiarba 20 de minute pina mai scade din compozitie. Pieptul de curcan il filetam astfel incat sa obtinem o bucata cat mai mare de carne , dar sa nu fie prea groasa....
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval
Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele. Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde. Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o...
Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale
Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald. In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de portocale, supa si lasam sa fiarba pina scade putin.. Daca vrem ca sosul sa fie mai fin si mai cremos...
Piftie- racituri - de curcan
Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in poza... Carnea si oasele- pe care le-am pastrat de cand am mai dezosat pulpe sau aripi de curcan...
Buzdugan in sos nobil de afine
Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa...
Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)
Ceapa o tocam marunt. Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi . Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca...
Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare si goji(Zepter)
Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora. Intre timp preparam chutney-ul de merisoaresi goji .Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se...
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci
Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot,...
Ostropel de curcan in vas Zepter
Dezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien. Dupa ce toata carnea a fost dezosata ,punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il...
Curcan in sos de lamaie
Pulpele de curcan le dezosam, lasand pielita pe ele( la coacere , le va da un gust mult mai placut). Dupa ce toata carnea este dezosata, o condimentam bine pe toate partile. Usturoiul curatat il dam prin presa, apoi il amestecam cu zeama de la o lamaie. Intr-un vas termorezistent punem...