Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci

de Sidy in Pui, 7 Mar 2013 | 5016 vizualizari

 

Chiar am folosit aripioare, desi in poze se vad mai mult pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la pui intreg, pe care-l portionati.
Toata lumea este incantata de niste aripioare crocante, servite ca o simpla gustare sau la o masa intre prieteni.Picante, dulci, sarate, crocante, lipicioase, gratinate sau prajite, aripile de pui pot fi preparate in numeroase feluri,dar mie...tot mai mult imi plac pulpele
.Si asa cu lamaie si sos de usturoi au iesit grozave....Serviti !

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 4 aripioare
  • 500 g ciuperci
  • 1-2 lămîi
  • 1 caciulie usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 1 lingura condimente pentru pui Kotany
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 4-5 cepe verzi
  • ardei rosu
  • 50 g cascaval afumat
  • patrunjel verde
  • 1 lingura untura
  • piper negru Kotany
  • 1/2 lingurita chilli Kotany
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci:

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel  frecam si aripioarele.

Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele.

Intr-o tava unsa cu putina untura presaram  feliile de  lămîie , ceapa si usturoiul taiate.

Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate.

Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam.

Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.

Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.

Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.

In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu.

Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.

Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele.

Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza , amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie